Elena Udrea şi-ar putea petrece Crăciunul în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru al Dezvoltării ar putea fi eliberat din arest luni, în contextul în care ministrul Justiţiei a semnat toate actele necesare în ziua de sâmbătă.

"(Ministrul Tudorel Toader -n.r.) a semnat, a tradus, a apostilat, s-au luat măsurile să plece (documentele -n.r.) către Costa Rica. Eu sper că luni vor ajunge documentele şi le vor da drumul luni. Atunci o să iasă din închisoare", a declara avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, citat de Mediafax.

Tribunalul Bucureşti a retras cererile de extrădare pentru fostul ministru al Dezvoltării Elena Udrea şi pentru fostul procuror-şef DIICOT Alina Bica din Costa Rica, în baza articolului 67 din legea 302 privind cooperarea internaţională în materie penală, acestea fiind procedurile având în vedere hotărârea de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

Mandatul internaţional de arestare al Elenei Udrea a fost invalidat prin decizia Instanţei supreme de suspendare a executării pedepsei din dosarul „Gala Bute”, iar hotărârea trebuie comunicată, prin Ministerul Justiţiei, autorităţilor din Costa Rica pentru eliberarea fostului ministru al Dezvoltării. Astfel, ministerul Justiţiei ar trebui să comunice autorităţilor costaricane faptul că motivul care a stat la baza mandatului internaţional de arestare în cazul Elenei Udrea, respectiv condamnarea definitivă, a fost invalidat de judecătorii români, motiv pentru care aceasta trebuie pusă de îndată în libertate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite