Dumitru Coarnă, obligat de instanţă să-i plătească comisarului şef Radu Gavriş daune morale de 2.000 de euro şi 4.000 de lei cheltuieli de judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Coarnă este bun de plată
Dumitru Coarnă este bun de plată

Dumitru Coarnă a pierdut procesul civil cu prim adjunctul şefului Poliţiei Capitalei, comisarul şef Radu Gavriş în care era reclamat că, prin declaraţiile lui publice din vara lui 2020, i-a adus un prejudiciu de imagine lui Radu Gavriş.

Conform hotărârii Curţii de Apel Bucureşti Dumitru Coarnă trebuie sa plătească  2000 euro daune morale, 4000 de lei cheltuieli de judecată  şi este obligat sa publice hotararea instanţei  în  trei cotidiane şi pe site-ul Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC). Hotărârea este executorie.

Comisarul-şef Radu Gavriş, unul dintre cei mai apreciaţi poliţişti din România pentru performanţele pe care le-a atins în carieră, a decis să îşi apere reputaţia în instanţă, în urma scandalului din toamna anului 2020, când şeful demisionar al Poliţiei Române, chestorul Liviu Vasilescu, a decis detaşarea sa într-unul din judeţele cu cea mai scăzută rată a infracţionalităţii. 

gavris-coarna

Pe lângă contestarea deciziei de detaşare din funcţia de prim adjunct al şefului Poliţiei Capitalei pe aceeaşi funcţie la Poliţia Harghita, Radu Gavriş l-a acţionat în instanţă şi pe contestatarul său public, liderul SNPPC, Dumitru Coarnă, în prezent deputat.

    

Gavriş a solicitat instanţei să îl oblige pe Coarnă să achite 50.000 de euro cu titlu de daune morale şi să îşi ceară scuze public pentru prejudiciile aduse.În anul 2020, Dumitru Coarnă a dat mai multe declaraţii la posturi de televiziune şi în ziare, în care îl acuza pe Radu Gavriş că ar fi „cârtiţa” care a furnizat presei imaginile care îl surprindeau pe fostul şef al Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, în timpul întâlnirii pe care a acesta din urmă a avut-o noaptea cu mai mulţi lideri ai clanului Duduianu. 

Radu Gavriş este unul dintre cei mai cunoscuţi poliţişti din România, el fiind pentru o lungă perioadă şeful Serviciului Omoruri din Poliţia Capitalei. 

Acesta a intrat în conflict cu şefii Poliţiei Române, fiind „pedepsit” în septembrie 2020 de Liviu Vasilescu printr-o detaşare în Harghita. Decizia luată de Vasilescu cu puţin timp înainte ca acesta din urmă să îşi dea demisia a fost anulată în instanţă. 

De asemenea, în ianuarie 2018, ministrul de Interne de la acea vreme, Carmen Dan, îi cerea lui Radu Gavriş să facă „un pas în spate”, după ce poliţistul declarase într-un interviu că modificarea Codului penal va duce la situaţii revoltătoare: ca un suspect de pedofilie să fie prezent la audierea victimei ori ca violatori şi criminali să nu fie pedepsiţi, pentru că imaginile filmate de camerele de supraveghere nu pot fi folosite de anchetatori. Tot Carmen Dan l-a avansat ulterior numindu-l prim adjunct al şefului Poliţiei Capitalei. Asta după ce echipa de anchetatori coordonată de Gavriş l-a capturat în timp record pe cel care i-a furat pistolul din dotare unei jandarmeriţei, în timpul protestelor din Piaţa Victoriei.

 

Vizita la Ambasada Rusiei 

Reamintim că deputatul Dumitru Coarnă s-a dus, recent, la Ambasada Rusiei din Bucureşti unde, alături de alţi parlamentari români, l-a asigurat pe ambasadorul Valery Kuzmin de „neutralitatea României” în privinţa războiului din Ucraina şi a propus încheierea „Păcii de la Bucureşti”. 

„Astăzi, 30.03.2022, orele 11,00, o delegaţie formată din 4 parlamentari români: senator Diana Iovanovici-Şoşoacă, deputat Dumitru Coarnă, deputat Mihai Lasca şi deputat Francisc Tobă, a avut o întâlnire cu  Ambasadorul Federaţiei Ruse, Domnul Valery Kuzmin, pe tema Memoriului transmis cu privire la Neutralitatea României, Pacea de la Bucureşti. În acest cadru, partea română, a prezentat poziţia de neutralitate, în sensul neimplicării României în războiul dintre cele două state beligerante: Federaţia Rusă şi Ucraina, astfel cum o solicită majoritatea românilor, precum şi propunerea de începere a tratativelor de pace în cadrul neutru al României, în Casa Poporului, în vederea încheierii Păcii de la Bucureşti. Partea română a menţionat ca demersului celor 4 parlamentari s-au alăturat şi ONG-uri şi personalităţi din peste 70 de ţări. La rândul său Ambasadorul Federaţiei Ruse şi-a exprimat punctul de vedere privind tema expusă, menţionând că la acest moment sunt în discuţii tratative în Turcia, mulţumind pentru implicarea parlamentarilor români. De asemenea, partea română a conchis asupra neutralităţii şi neimplicării României în conflictul din Ucraina, precum şi speranţa că acest conflict se va încheia cât mai curând, astfel încât să se evite pierderea de vieţi omeneşti de ambele părţi, precum şi evitarea extinderii conflictului. Precizăm că întâlnirea a avut loc la solicitarea părţii române, adresată prin Memoriul menţionat, Memoriu şi solicitare de întâlniri care au fost transmise tuturor statelor implicate şi vecine statelor beligerante, prima Ambasadă care a acceptat discuţii, fiind cea a Federaţiei Ruse”, se arăta într-un comunicat al senatoarei Şoşoacă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite