Dragoste criminală de taximetrist: i-a tăiat frânele la maşină fostei iubite, pentru că l-a părăsit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dragostea poate lua minţile. Este cazul unui taximetrist care a ajuns după gratii după ce şi-a terorizat fosta iubită. Bărbatul nu a putut accepta sfârşitul relaţiei cu femeia iubită şi a ajuns să încerce să o omoare. I-a tăiat frânele de la maşină şi numai norocul a făcut să nu se întâmple o tragedie.

Acum, Andrei Mihai Şovăială este cercetat de ofiţerii Serviciului Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei, pentru tentativă de omor, distrugere prin incendiere, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Ancheta este coordonată de un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Iniţial, Carmen Donea (37 de ani) şi Andrei Mihai Şovăială (42 de ani) au trăit o frumoasă poveste de dragoste, până când femeia a aflat că cel pe care-l iubea era, de fapt, căsătorit. Şi miniciunile dintre ei nu s-au oprit aici: Ca să justifice perioadele lungi de timp în care lipsea de lângă iubita sa, taximetristul spunea că este şofer de TIR şi are curse externe.
După ce a aflat adevărul, Carmen Donea a decis să pună capăt relaţiei. Numai că Andrei Şovăială nu a acceptat şi a început să o terorizeze pe femeie. Astfel, pe 5 decembrie 2016, el şi-a urmărit fosta iubită până în parcarea unui supermarket. Când femeia a intrat în magazin, Şovăială a acţionat. „Inculpatul Şovăială Andrei-Mihail a secţionat în mai multe locuri furtunul sistemului de frânare al roţii din faţă, de pe partea dreaptă a autoturismului marca Skoda Rapid care era folosit de către persoana vătămată, acceptând astfel posibilitatea decesului acesteia ori al altor participanţi la trafic, în condiţiile unui accident rutier“, arată anchetatorii.

Taximetristul „terorist“

Femeia a avut un noroc chior. A pus prima frână când nu avea viteză mare. Cu mare greutate a reuşit să oprească autoturismul înainte de a produce o tragedie, folosind frâna de mână. Bănuind o mână criminală, Carmen s-a dus direct la Poliţie. Din fericire, magazinul în parcarea căruia i-au fost tăiate frânele avea camere de luat vederi care au înregistrat fiecare mişcare a celui care i-a umblat la maşină. Andrei Şovăială nu s-a oprit aici. „La 21 decembrie 2016, inculpatul a pătruns în scara unui bloc din sectorul 4, având asupra sa un cauciuc, pe care, în timp ce se afla pe palierul de la etajul şase, l-a incendiat, provocând astfel distrugerea uşilor de acces în două apartamente, printre care şi cel în care locuiau părinţii persoanei vătămate“, au precizat anchetatorii.

În plus, poliţiştii şi procurorii au dovezi care arată că taximetristul a vandalizat şi maşina unui vecin, care parcase pe locul fostei concubine.

„În intervalul 5-8 ianuarie, inculpatul a tăiat anvelopa din spate şi a scris prin zgâriere textul reprezentând numărul de înmatriculare al autoturismului marca Renault Symbol aparţinând persoanei vătămate, pe ambele portiere ale autoturismului marca Honda Accord, care era parcat pe locul folosit de către persoana vătămată“, susţin procurorii.

Ordin de protecţie

Disperată, victima a cerut în octombrie 2016, magistraţilor de la Judecătoria Lehliu-Gară unde aceasta s-a mutat un ordin de protecţie împotriva taximetristului. Andrei Şovăială a atacat însă decizia la Tribunalul Călăraşi, care urmează să dea o soluţie la sfârşitul acestei luni.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite