Doi din cei trei români sosiţi din Africa de Sud par să fie infectaţi cu noua tulpină Omicron

Doi din cei trei români sosiţi din Africa de Sud par să fie infectaţi cu noua tulpină Omicron

FOTO Shutterstock

Două din cele trei persoane cu Covid care s-au întors din Africa de Sud par să fie infectate cu noua tulpină, Omicron. Un jucător din cadrul echipei de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare şi alte două persoane, care au ajuns în ţară cu avionul care a repatriat românii din Africa de Sud, au fost testate pozitiv la infecţia cu virusul SARS-CoV-2.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procesul de secvenţiere a genomului pentru tulpina OMICRON se realizează în mai multe etape, pe parcursul mai multor zile.

În urma primelor teste, la două dintre cele 3 persoane testate există o suspiciune înaltă pentru varianta Omicron a virusului SARS-Cov-2. Suspecţii sunt din Braşov şi Vaslui.
 
Cele 3 persoane care au fost depistate pozitiv cu virusul SARS-Cov-2 sunt complet vaccinate. Toate trei persoanele infectate sunt asimptomatice, cu o stare de sănătate bună şi se află în izolare şi monitorizare, transmite Ministerul Sănătăţii.
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările