Doar avertisment pentru profesoara care şi-a legat eleva

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Carmen Matei, profesoara acuzată că a umilit o elevă de 11 ani în faţa colegilor, a fost doar mustrată de conducerea şcolii. Dacă dascălul va fi găsit vinovat de lipsire de libertate, riscă pedeapsa cu închisoarea de la trei la zece ani.

Profesoara „indecentă” a fost iertată de colegi

Profesoara "indecentă" vrea să îngroape securea războiului cu prefectul

Consiliul de Administraţie al Şcolii Generale nr. 7 din Caracal a decis să-i dea avertisment scris profesoarei care a legat o elevă.„Potrivit Legii nr. 128/1997 şi conform Statutului Personalului Didactic, s-a decis sancţionarea profesoarei cu observaţie scrisă", a spus Gabriela Constantinescu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt.

Profesoara Carmen Matei a legat-o de mâini pe Luiza Cosmei la 16 aprilie, în timpul orei de informatică. Cadrul didactic, care lucrează de 33 ani în învăţământ, nu a mai avut nicio abatere până în prezent. Ea şi-a motivat gestul spunând că a încercat să o oprească pe elevă să chiulească de la ore.

Eleva umilită a fost mutată la altă şcoală

„S-a început urmărirea penală, iar profesoara este cercetată pentru lipsire de libertate", a spus comisar Claudia Radu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. Eleva Luiza Cosmei a fost mutată de părinţi la Şcoala nr. 1 din Caracal, unde mama ei îşi desfăşoară activitatea ca învăţător. Mama fetei nu a dorit să comenteze decizia consiliului.

„Aştept o notificare oficială din partea şcolii şi a inspectoratului şi atunci o să-mi spun părerea cu privire la sancţiunea dată. Fata mea s-a integrat în colectivul de la noua şcoală şi sperăm să nu mai avem parte de astfel probleme", a spus Mihaela Ghenea, mama Luizei.

„Am trăit clipe de groază"

Luiza Cosmei (11 ani) susţine că a fost legată de mâini de diriginta ei în timpul orei de informatică şi colegii de clasă au umilit-o. „Doamna dirigintă le-a spus să nu-mi dea drumul şi să mă lase aşa până la terminarea orelor. Am încercat să scap, însă nu am reuşit. Au fost clipe de groază pentru mine", a povestit Luiza.

De cealaltă parte, profesoara spune că eleva este un copil-problemă. „Am încercat să o conving să nu-şi mai bată colegii şi să nu mai chiulească de la ore. Îmi pare rău că am căzut în plasa ei, eu, o femeie la 55 de ani. Am vrut doar să o ajut. Voi suporta consecinţele", a spus profesoara.

Iaşi: dascăl condamnat pentru trafic de influenţă

Iosefina Focşăneanu (36 de ani), profesoară la Şcoala de Arte şi Meserii din Fărcăşeni (judeţul Iaşi), a fost condamnată de Tribunalul Iaşi la doi ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată la instanţa superioară. Potrivit actului de trimitere în judecată, cadrul didactic ar fi primit 200 de euro ca să ajute un elev să promoveze clasa.

Adriana Bitiuşcă, mama unui elev în clasa a VII-a, susţine că i-a dat personal şpaga profesoarei şi, pentru că aceasta nu i-a rezolvat problema, a anunţat conducerea şcolii. Iosefina Focşăneanu s-a apărat, susţinând că totul a fost o înscenare şi că banii cu pricina i-a găsit într-o cutie cu bomboane. În cele din urmă, Iosefina Focşăneanu i-a returnat Adrianei Bitiuşcă cei 200 de euro. George Cojocaru

Buzău: sancţiune pentru profesoara „indecentă"

Profesoara Liliana Stanciu de la Liceul Pedagogic din Buzău ar putea fi sancţionată cu avertisment, după ce a fost acuzată că dansa la ore şi pipăia elevi. Comisia de anchetă care a analizat cazul profesoarei a finalizat, după trei săptămâni de activitate, raportul asupra acestui caz. Concluzia a fost că Liliana Stanciu ar trebui sancţionată cu avertisment. Rezultatele raportului vor fi analizate astăzi, la şedinţa Consiliului Profesoral, convocat la ora 12.00, unde, prin vot, va fi confirmată sau nu propunerea de sancţionare cu avertisment a profesoarei Liliana Stanciu.

Aceasta a afirmat că membrii comisiei care au anchetat-o au considerat că probele sunt neconcludente. Astfel, profesoara a interpretat avertismentul drept o infirmare a vinovăţiei sale. Iulian Bunilă

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite