Directorul IOR a fost trimis în judecată de DNA pentru că ar fi primit 10% din plăţile către mai multe firme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eugen Niculescu este arestat preventiv
Eugen Niculescu este arestat preventiv

Directorul societăţii IOR, care se ocupă de proiectarea si realizarea de aparatură opto-mecanică şi la care statul e acţionar majoritar, a fost trimis în judecată, fiind acuzat de procurorii DNA că timp de aproape zece ani a primit 10 la sută din valoarea plăţilor făcute unor firme, potrivit News.ro.

Directorul IOR Eugen Niculescu, trimis în judecată în stare de arest preventiv, este acuzat de luare de mită după ce, în perioada 3 noiembrie 2006 - 26 februarie, ar fi cerut şi primit de la o persoană, care este şi denunţător în cauză, în tranşe periodice, sume reprezentând 10% din valoarea facturilor achitate de societatea pe care o conducea către firmele denunţătorului.

În schimbul acestui comision, arată procurorii DNA, ce totalizează 61.886 de lei, Niculescu s-a asigurat de buna derulare a contractului de servicii medicale, fără întârzieri la plată.

În 26 februarie Niculescu a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie când primea de la omul de afaceri suma de 2.300 de lei, reprezentând 10% din ultimele plăţi efectuate de IOR.

În dosar s-a dispus luarea măsurii asiguratorii a sechestrului în vederea garantării confiscării speciale a sumelor primite cu titlul de mită de către direcor.

Dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite