Directorul Casei de Pensii a Municipiului Bucureşti, amendat de Tribunalul Botoşani  pentru nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti

Directorul Casei de Pensii a Municipiului Bucureşti, amendat de Tribunalul Botoşani  pentru nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti

Pentru că nu a primit răspuns, bărbatul s-a adresat instanţei de judecată, iar Tribunalul Botoşani, în baza Sentinţei nr. 139 din 28 mai 2020, a obligat instituţia publică să îi comunice informaţiile cerute. Foto: Arhivă

Tribunalul Botoşani a amendat-o pe Cristiana Dumitrescu, directorul Casei de Pensii a Municipiului Bucureşti, cu 20% din salariul minim brut pe economie, pe zi de intârziere, pentru că nu a respectat o hotărâre judecătorească prin care era obligată să comunice o informaţie de interes public.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit portalului instanţelor de judecată, portal.just.ro, directorul Casei de Pensii a Municipiului Bucureşti a primit "o amendă de 20% din salariul minim brut, pe economie pe zi de întârziere, începând cu data de 14 decembrie 2020 şi până la punerea în executare a dispoziţiilor Sentinţei nr. 139/28.05.2020 a Tribunalului Botoşani", conform Agerpres.

Amenda este de circa 460 de lei pe zi. 

Acţiunea a fost deschisă de un bărbat din Botoşani, care are calitatea de "luptător pentru victoria Revoluţiei române din decembrie 1989" şi care a cerut Casei de Pensii să îi comunice modul de calcul a indemnizaţiei reparatorii lunare raportate la câştigul salarial mediu. 
 
Pentru că nu a primit răspuns, bărbatul s-a adresat instanţei de judecată, iar Tribunalul Botoşani, în baza Sentinţei nr. 139 din 28 mai 2020, a obligat instituţia publică să îi comunice informaţiile cerute. 
 
Ca urmare a faptului că nu a fost pusă în aplicare hotărârea judecătorească, revoluţionarul a deschis o nouă acţiune în instanţă şi a obţinut, săptămâna trecută, condamnarea directorului Casei de Pensii a Municipiului Bucureşti la amenda respectivă, dar şi la "plata către reclamant a unei penalităţi în cuantum de 100 lei pe zi de întârziere, de la data de 14 decembrie 2020 şi până la punerea în executare a sentinţei 139". 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările