Deputatul PSD Sonia Maria Drăghici, trimisă în judecată pentru conflict de interese

Deputatul PSD Sonia Maria Drăghici, trimisă în judecată pentru conflict de interese

Sonia Maria Drăghici a fost trimisă în judecată pentru conflict de interese

Deputatul PSD Sonia Maria Drăghici a fost trimisă în judecată pentru conflict de interse, fiind acuzată că şi-a angajat fiul la biroul său parlamentar, acesta obţinând venituri de peste 48.000 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui comunicat emis de Parchetul General, Sonia Maria Drăghici, în calitate de deputat în Parlamentul României, ar fi propus angajarea fiului său pe post de expert în cadrul biroului său parlamentar şi ar fi avizat contractul individual de muncă al acestuia, pe o perioadă determinată (din septembrie 2009 până la sfârşitul mandatului). 

În baza acestui contract, fiul acesteia ar fi câştigat 48.575 de lei, sumă plătită din bugetul Camerei Deputaţilor.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. 

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a început cercetările în acest dosar ca urmare a sesizării făcute de Agenţia Naţională de Integritate, în septembrie 2011. ANI arăta în sesizare că deputatul Sonia Maria Drăghici a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă privind angajarea fiului său, Doru Vladimir Drăghici, în cadrul Biroului Parlamentar deţinut în Circumscripţia electorală 5 Bihor.

Sonia Maria Drăghici este deputat PSD din 2008, în decembrie 2012 aceasta câştigând al doilea mandat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: