Datorii de milioane de lei şi salarii nesimţite la Spitalul din Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Managerul instituţiei a încasat în aprilie 7.755 de lei, directorul general adjunct medical - 8.667 lei, iar directorul financiar contabil - 5.263 lei

Datoriile acumulate de Spitalul Judeţean Brăila se ridică la 33 de milioane de lei, iar managerul spitalului, Ştefan Mihăilescu, spune că mai există şi câteva procese împotriva spitalului pentru neplata serviciilor către furnizori.

„Medicamente nu mai avem de mult. Unii dintre furnizori au acţionat spitalul în judecată pentru datoriile vechi. Nu avem bani decât pentru salariile celor peste 1.600 de angajaţi. Banii care se primesc de la Casa de Asigurări de Sănătate sunt tot mai puţini an de an", declară Mihăilescu.

Află cât te costă spitalizarea în România

În acelaşi timp, în ciuda problemelor financiare grave, salariile şefilor rămân la un nivel de invidiat. Potrivit site-ului instituţiei, Ştefan Mihăilescu, managerul spitalului a încasat în aprilie 7.755 de lei, directorul general adjunct medical - 8.667 lei, directorul financiar contabil al spitalului - 5.263 lei, directorul administrativ - 4.930 lei, directorul cu reforma  - 4.930 lei, directorul de îngrijiri - 4.025 de lei, iar directorul de personal - 4.931 lei.

Diferenţele salariale sunt explicate astfel: „Sunt secţii cu spor de 75 % cu 100%, iar altele au 10 - 15 %. Apoi mai avem vechime diferită şi încadrare diferită", spune Delia Coman, directorul de personal al Spitalului Judeţean.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite