Daniel Funeriu vrea ca şcolile să fie administrate şi de părinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a dat un ordin prin care părinţii participă mai activ la viaţa şcolii.


Documentul prevede ca în consiliile de administraţie din şcoli să fie doi sau trei părinţi, alături de reprezentantul primăriei şi cel al consiliului local, plus un contabil, doi profesori şi directorul unităţii.

La licee, va fi obligatoriu ca şi un elev să aibă un cuvânt de spus în consiliul de administraţie.
În plus, în consiliul de adminitraţie al liceelor ţo al unităţilor de învăţământ tehnic şi profesional va fi ogligatoriu şi un reprezentant al agenţilor economici.
"Ceea ce trebuie să ştie părinţii este faptul că ne dorim ca şcoala să fie mult mai bine integrată în comunitate.

Şi rugămintea mea către părinţi este să se implice cât mai mult în aceste consilii de administraţie pentru că de ei va depinde în final modul în care şcolile sunt administrate, ceea ce se întâmplă în şcoli", a spus Daniel Funeriu într-o declaraţie pentru Realitatea TV.

CITIŢI ŞI:

Părinţii – noii şefi ai şcolilor din România

Reprezentanţii părinţilor susţin că participarea lor la viaţa şcolii este obligatorie. „Mi se pare normal ca atâta timp cât este vorba de viitorul copiiilor noştri ca părinţii să participe la viaţa şcolii. Ia noi să fim în mod real prezenţi şi să ne spunem punctul de vedere. Dar profesorii nu trebuie să ne ia ca duşmani, ci ca parteneri ai lor”, a declarat pentru Adevărul, Mihaela Gună, reprezentanta Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite