Dacia face carieră în Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sandero se află pe locul treia al celor mai bine vândute modele în Franţa
Sandero se află pe locul treia al celor mai bine vândute modele în Franţa

Criza de pe piaţa auto franceză continuă, iar vânzările de autoturisme au scăzut luna trecută cu 7,06% faţă de iulie 2021, relatează lesechos.fr. Aceasta este a paisprezecea scădere consecutivă, mai precizează publicaţia.

În ciuda tendinţelor negative, Dacia pare să se simtă bine pe piaţa franceză. Concret, Dacia îşi confirmă forma comercială excelentă cu o nouă creştere de 4,87% pe luna iulie şi o cotă de piaţă în 2022 care se apropie de 8,5%, cu numai 0,3 puncte în spatele lui Citroën.

Mai mult, Dacia se află şi pe lista celor mai bine vândute modele. Aceasta este deschisă de Peugeot, care se impune de departe pe primul loc graţie lui 208 şi celor 52.000 de exemplare vândute în şapte luni, cu mult înaintea Renault Clio (37.800 de înmatriculări) şi Sandero de la Dacia (35.509 înmatriculări).

Lipsa de semiconductori continuă să împiedice buna funcţionare a fabricilor producătorilor, care încă nu sunt în măsură să producă suficient pentru a ţine pasul cu cererea, mai arată lesechos.fr. Analiştii mai optimişti subliniază totuşi că scăderea din iulie este mai slabă decât cele înregistrate de la începutul anului (-15,3% în medie), sugerând o posibilă inversare a tendinţei până la sfârşitul anului. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite