Cum arată castelul de poveste al lui Emanuel de Liechtenstein, prinţul vânător acuzat că l-a împuşcat pe ursul Arthur VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein FOTO Captură video
Prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein FOTO Captură video

Într-un videoclip postat în 2020 pe pagina oficială a castelului, Prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein, cel care este acuzat că l-a ucis pe Arthur, cel mai mare urs brun din România, prezintă în detaliu cum este viaţa la castel, cu ce se ocupă ca membru regal şi care sunt activităţile sale în cadrul palatului.

Acest filmuleţ are ca scop promovarea Castelului Riegersburg pentru turişti.

Castelul Riegersburg este situat pe un deal, deasupra oraşului Reigersburg din Austria, la o altitudine de 450 m. Pe dealul unde se află locuinţa regală se consideră că se află un vulcan antic.

Conform informaţiilor oficiale, familia regală nu locuieşte în complexul castelului, ci în apropierea lui deoarece acesta este folosit, în prezent, ca muzeu.

Turiştii pot vizita doar 25 de camere dintr-un total de 108.

De-al lungul videoclipului, Prinţul Emanuel prezintă cabinetul medical din Castelul Reigersburg, farmacia, dar şi pe el, profesând ca medic. În acelaşi timp, sunt prezentate opţiunile turiştilor care sunt pasionaţi de adrenalină şi care îşi doresc să escaladeze dealul de 450 de metri până la castel.

În ultima parte, se observă camerele care ţin de partea de muzeu a castelului şi în care, adesea, sunt organizate expoziţii de artă.

Prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein este cel mai mare dintre cei doi copii ai prinţesei Annemarie şi prinţului Friedrich şi locuieşte în Riegersburg, localitate situată în regiunea austriacă Stiria. Castelul în care trăieşte şi îl are în administrare încă din 2009, aparţine familiei Liechtenstein din 1822, când strămoşii săi au preluat mai multe întreprinderi forestiere şi agricole din zonă. Acesta este căsătorit cu prinţesa Sonja şi au împreună trei copii. De profesie este medic, însă fără practică, doar ţine locul colegilor săi când aceştia au nevoie, spunea el într-un interviu pentru cotidianul eleveţian Luzerner Zeitung.

După scandalul cu uciderea celui mai mare urs brun din România, internauţii au reacţionat la acest videoclip, acuzându-l pe prinţul Emanuel de snobism. 

Organizaţiile Agent Green şi VGT (Austria) condamnă uciderea ursului brun Arthur de către vânătorul de trofee, Prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein, care a venit în România în luna martie pentru a-l împuşca, se arată într-un comunicat al celor de la Agent Green.

Dar în realitate, Prinţul nu a omorât ursul problemă, ci un mascul care trăia în adâncul pădurii şi care nu venise niciodată în apropierea localităţilor. Ursul Arthur a fost observat vreme de mai mulţi ani de rangerul Agent Green din zona respectivă şi era recunoscut ca fiind un exemplar sălbatic şi neobişnuit cu prezenţa omului şi sursele de hrană oferite de acesta. Habitatul său era aria protejată Natura 2000 Oituz-Ojdula ROSCI0130”, arată cei de la Agent Green.

Organizaţia explică faptul că Arthur avea 17 ani şi a fost cel mai mare urs observat în România şi probabil cel mai mare care trăia în Uniunea Europeană. Măsurătorile cadavrului indică că Arthur avea 593 de puncte din 600, care reprezintă maximum posibil în industria vânătorii de trofee.

„Nu am mai auzit de un asemenea punctaj record până acum. Mă întreb cum a putut prinţul să confunde o femelă cu pui care vine la sat cu cel mai mare mascul care exista în adâncul pădurii. Este clar că prinţul nu a venit să rezolve problema localnicilor ci să omoare ursul şi să îşi ducă acasă cel mai mare trofeu pentru a-l agăţa pe perete. Avem de a face cu o partidă de braconaj, de vreme ce au împuşcat ursul greşit”, a spus Gabriel Paun, preşedintele Agent Green.

Pe de altă parte, primarul comunei Ojdula a spus că ursul Arthur a fost împuşcat legal, cu autorizaţie, şi s-a plâns că a chemat de nenumărate ori autorităţile în ajutor, astfel încât urşii să nu mai poată intra în gospodării.

„A fost împuşcat legal, cu autorizaţie, fără nicio problemă. A făcut pagube anul trecut, s-a dus înapoi la pădure, n-a avut ce să mănânce şi iar a venit la gospodăriile oamenilor. Nu numai ursul ăsta, a venit şi o ursoaică cu trei pui şi o ursoaică cu doi pui, a venit urs de 3 ani, a venit urs de 20 de ani. Sunt 130 de urşi în zonă”, a spus primarul din Ojdula, la Europa FM.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite