CTP, despre Nelu Tătaru: Omul potrivit la locul potrivit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a analizat modul în care noul ministru al Sănătăţii gestionează criza sanitară din România. CTP crede despre Nelu Tătaru că este „omul potrivit la locul potrivit: m-a convins că are controlul, că ştie ce se întâmplă în ţară în acest moment, în toate locurile”, a declarat CTP, vineri seară, la Digi24.

CTP laudă, în primul rând, discursul şi debitul verbal al noului ministru al Sănătăţii

„Aş vrea să remarc la domnul ministru Tătaru o condiţie pulmonară remarcabilă, de excepţie, mai ales în condiţiile actuale, când e greu cu respiraţia. Reuşeşte să aibă un debit verbal formidabil, să spună foarte multe cuvinte în unitatea de timp, rămânând în acelaşi timp inteligibil, ceea ce este greu, şi păstrându-şi eficienţa de comunicare.

A reuşit să comunice un volum foarte mare de idei şi date pe unitatea de timp. Lucrul cel mai important (...) a rostit cifre în colţuri, nu cifre rotunde, adică 842, 159, nu 1.000, cum a zis atunci la Suceava într-un moment de mai puţină inspiraţie, care îl fac mai credibil.”, spune CTP.

„Şi a fost sincer. Mi-a plăcut foarte mult că nu am sesizat nicio mestecare de talaş în timpul răspunsurilor pe care le-a dat presei. Au fost răspunsuri precise, rapide fără a încerca să ameţească peştele din lansetă - aşa cum fac majoritatea... toţi politicienii. A vorbit ca un profesionist tot timpul şi a reuşit – e foarte interesant, pentru că nu şi-a propus lucrul ăsta – să nu fie patetic în sensul american al cuvântului. În România, cuvântul nu înseamnă ceva foarte rău, prin definiţie, însă în America înseamnă. Patetic este echivalent cu jalnic. Sunt mulţi cei care trag aer în piept, îşi şterg o lacrimă şi încep: „Dragi români”, „ţărişoara”, „noi, cu toţii”, „împreună”... amintindu-ne evident de Caţavencu.”, relatează CTP.

Lucrul cel mai însemnat pe care l-a comunicat domnul Tătaru, după părerea mea, este faptul că are controlul. Nu înseamnă că a rezolvat problemele. 

„Ştie, cunoaşte situaţiile, am văzut, nu numai la Suceava, la Arad, la Bucureşti, la frontieră... Situaţii medicale, situaţii administrative, situaţii chiar politico-militare. Cunoaşte foarte bine, stăpâneşte lucrurile, fireşte, asta o face şi printr-o activitate împinsă la maximum.”, continuă CTP.

CTP apreciază munca de teren a ministrului Tătaru şi controlul asupra rapoartărilor din ţară

„Se duce peste tot, la faţa locului, ca să vadă despre ce este vorba, nu să i se raporteze cifre false, după cum a şi spus dânsul că există raportărilecare trebuie să înceteze, alea false din teritoriu. Nărav vechi, „să nu ieşim rău la Bucureşti”. Ăsta e de 30, 40 de ani. Ba unii, pe la Caraş-Severin, am înţeles că au raportat 23 de indectaţi şi vreo 30 de vindecaţi.”, susţine analistul.

CTP recunoaşte că noul ministru a făcut şi greşeli de discurs, referindu-se la mesajul adresat personalului medical 

„A spus „fraţilor”. A fost un discurs patetic... A reuşit să-l spună ca un medic, nu ca un politician, acest discurs. Adică l-a spus prost din punct de vedere oratoric. N-a fost un retor bun, uneori a greşit, a făcut greşeli gramaticale, uneori chiar de sens ale cuvintelor, dar tocmai prin asta a fost convingător.”, aminteşte gazetarul.

„O singură dată, pe lângă aia cu 1.000 a mai călcat strâmb – când a fost întrebat în legătură cu cu posibila testare a populaţiei la Suceava, începând cu medicii. Şi dânsul a răspuns că medicii au fost deja testaţi. Când noi auzim acum cine erau testaţi acolo. Cuscra, nepoata tovarăşului de la judeţ şi aşa mai departe, inclusiv medicul, doctorul Flutur şi nu medicii adevăraţi.”

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite