Contre în CSM în cazul repartizării dosarelor la Curtea de Apel Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CSM presedinti Foto Adevarul
CSM presedinti Foto Adevarul

Secţia pentru judecători a CSM a aprobat marţi un Raport al Inspecţiei Judiciare întocmit după controlul efectuat la Curtea de Apel Bucureşti - Secţia a VIII-a Contencios administrativ şi fiscal din care reieşea că nu sunt probleme cu repartizarea dosarelor la această instanţa. Doi membri CSM au susţinut însă că un memoriu al magistraţilor de la această instanţa ar fi fost ignorat de Inspecţia Judiciară.

Un control al Inspecţiei Judiciare a fost efectuat după ce presa a dezvăluit mai multe nereguli cu privire la modul în care dosarul în care liderul PSD, Liviu Dragnea, a contestat o decizie a Colegiului de Conducere al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), repartizat înţial judecătorului Vasile Bîcu, a ajuns să fie soluţionat de judecătorul Alina Ghica. 

Inspecţia Judiciară nu a găsit nimic în neregulă la modul în care se fac repartizările de dosare la Curtea de Apel Bucureşti, instituţie condusă în trecut de Lia Savonea, actuala şefă a CSM. Raportul a fost adoptat cu 6 voturi "pentru" şi 3 "împotriva".

Cererile făcute de doi dintre membrii CSM, Bogdan Mateescu şi Andrea Chiş, de restituire a raportului la Inspecţia Judiciară, au fost respinse, după cum relatează ziare.com.

Potrivit sursei citate, judecătorul Andrea Chiş a explicat în şedinţa CSM că mai mulţi judecători de la Curtea de Apel Bucureşti i-au spus că există un memoriu adresat preşedintelui Curţii de Apel Bucureşti, de către magistraţii Secţiei de contencios - administrativ, raportat la modul de repartizare al dosarelor pe această secţie.

„Nu am văzut niciun fel de referire în raportul Inspecţiei Judiciare despre acest memoriu şi verirficarea aspectelor sesizate în acest memoriu. Cer restituirea raportului la Inspecţie şi verificarea aspectelor semnalate în memoriu", a afirmat Chiş, potrivit sursei citate.

Judecătorul a arătat că era important că Inspecţia Judiciară să verifice în ce măsură se confirmă cele solicitate de judecători în memoriu. Chiş a insistat pentru a se face o adresa la preşedintele CAB, pentru a se comunica ce s-a întâmplat cu acest memoriu.

În timpul şedinţei, Mateescu a precizat că repartizarea aleatorie a dosarelor este un principiu fundamental al organizării judiciare: "Toţi preşedinţii de instanţe trebuie să acorde o atenţie deosebită."

"Raportul este incomplet," a mai spus Mateescu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite