Constantin Bolboşanu, fost director adjunct al Direcţiei de Combatere a Criminalităţii, trimis în judecată pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Bolboşanu va fi judecat pentru luare de mită
Constantin Bolboşanu va fi judecat pentru luare de mită

Constantin Bolboşanu, fost director adjunct al Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate (DCCO), a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie care îl acuză de luare mită. În prezent, acesta se află în arest preventiv.

Potrivit rechizitoriului întocmit de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), în 2007, Constantin Bolboşanu, în calitate de ofiţer de poliţie, şef serviciu la structura menţionată, a primit printr-un intermediar, de la un om de afaceri, cu titlu de mită, suma de 80.000 de lei, „pentru a-i asigura acestuia din urmă protecţie din partea organelor de cercetare penală, dar şi pentru a se dispune soluţii favorabile în dosarele penale în care era cercetat”.

Anchetatorii precizează că o parte din această sumă ar fi fost folosită de persoana intermediară pentru a achita mai multe lucrări de construcţii la un imobil ce aparţinea lui Bolboşeanu.

„Protecţia promisă de inculpat a fost una reală, omul de afaceri respectiv nefiind «deranjat » de nici un organ cu atribuţii în domeniu, deşi desfăşura activităţi de comerţ cu legume-fructe, aşa-zisele controale efectuate fiind pur formale”, precizează DNA.

De altfel, în aceeaşi perioadă, Bolboşanu l-ar fi contactat pe un subaltern, şef al unei structuri teritoriale, şi i-ar fi indicat acestuia, în calitate de persoană ierarhic superioară, modul în care să audieze un om de afaceri, în aşa fel încât acesta să nu dobândească calitatea de suspect. Anchetatorii precizează că afaceristul ar fi fost prieten cu fostul şef al DCCO.

„În considerarea acestui ajutor precum şi a unei înţelegeri anterioare cu denunţătorul, privind protecţia în diferite cauze penale, inculpatul Bolboşanu Constantin a pretins şi a beneficiat de la acesta de avantaje materiale constând în finalizarea unor lucrări de construire şi finisare a unui alt imobil de-al inculpatului”, se mai arată în documentele anchetatorilor.

Valoarea lucrărilor, de circa 30.000 de euro, ar fost suportată de omul de afaceri.

În acest caz, procurorii au dispus sechestru asigurator asupra unor imobile deţinute de Constantin Bolboşanu, până la concurenţa sumei de 215.534 lei, în vederea  confiscării speciale şi garantarea executării cheltuielilor judiciare.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite