Consilieri incompatibili la Primăria Dumbrăveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar că, în cazul lui Adrian Gogotă şi al lui Ilie Sasu, ambii membri în filiala PD Sibiu, legea nu se aplică. Nici ordinele exprese venite de la Interne nu i-au clintit din funcţie pe cei doi

Doar că, în cazul lui Adrian Gogotă şi al lui Ilie Sasu, ambii membri în filiala PD Sibiu, legea nu se aplică. Nici ordinele exprese venite de la Interne nu i-au clintit din funcţie pe cei doi "incompatibili".
Scandalul de la Primăria Dumbrăveni a izbucnit după ce viceprimarul oraşului a sesizat cazul consilierilor la Corpul de Control al MAI. Adrian Gogotă este director al serviciului public de gospodărire comunală, iar colegul său de partid conduce o direcţie în cadrul aceleiaşi structuri. Controlul de la MAI s-a lăsat cu un raport unde scrie negru pe alb că la Dumbrăveni se încalcă legea. În consecinţă, s-a emis un ordin către prefectul Ion Ariton, unde se cerea suspendarea din funcţie a "incompatibililor". Prefectul de Sibiu a fost însă coleg de partid cu cei doi consilieri şi a decis să îngroape cazul. A trimis o adresă Primăriei Dumbrăveni în care cere consiliului local să-şi rezolve singur problemele.
Ultima parte a telenovelei suspendării consilierilor s-a derulat acum câteva zile, când primarul Traian Dur, din Dumbrăveni, a avut o tentativă de aplicare a legii. Omul a propus Consiliului Local suspendarea celor doi, însă votul final nu a mai avut loc. Consilierii PD au apucat să trimită la Ministerul de Interne o scrisoare în care îl informează pe secretarul de stat Mircea Toader despre efectele negative ce le-ar atrage suspendarea lor. "Situaţia de mai sus ne creează grave prejudicii morale, atât nouă, cât şi organizaţiei PD din zona de nord a judeţului Sibiu, ai cărei coordonatori sunt domnii Munteanu Florin şi Voinea Dan", se arată într-un pasaj al scrisorii. Demersul lor cu iz de şantaj politic se pare că a dat rezultate, întrucât demersurile de schimbare din funcţie au rămas blocate. Apartenenţa politică s-a dovedit, cel puţin până acum, mai importantă decât o lege organică.

Aleşii se apără cu apatia ministerului
Cei doi incompatibili spun că Ministerul de Interne este singurul în măsură să le decidă soarta. Cum scrisoarea lor pare să fi tăiat elanul oficialităţilor, procedura de suspendare a fost şi ea blocată. "Serviciile de interes local nu sunt parte a aparatului propriu de specialitate al Consiliului Local, iar acest serviciu nu este o societate comercială. Suspendarea ar fi un abuz", apreciază consilierii. Din păcate, legea incompatibilităţii contrazice acest lucru.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite