Cinci traficanţi de migranţi care aduceau ilegal în România cetăţeni sirieni au fost reţinuţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În urma percheziţiilor au fost reţinute cinci persoane FOTO Arhivă
În urma percheziţiilor au fost reţinute cinci persoane FOTO Arhivă

Cinci persoane acuzate de trafic de migranţi au fost reţinute de procurori, după ce ar fi introdus ilegal pe teritoriul României mai mulţi sirieni de etnie kurdă care urmăreau să tranziteze ţara pentru a ajunge în state Schengen.

Poliţiştii ilfoveni specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au destructurat, marţi, o reţea de traficanţi de migranţi turci, români şi sirieni, liderul acesteia fiind un turc.

„Poliţiştii Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Ilfov din cadrul BCCO Bucureşti şi procurorii DIICOT - ST Bucureşti au destructurat o reţea de criminalitate organizată specializată în traficul de migranţi, în urma unei investigaţii derulate pe parcursul lunii februarie”, se arată într-un comunicat de presă miercuri de Poliţia Română.

Potrivit sursei citate, în acest caz, anchetatorii au organizat patru descinderi, în Bucureşti şi judeţul Ilfov, în urma cărora au fost descoperiţi nouă cetăţeni sirieni de etnie kurdă, care se aflau ilegal în România şi care intenţionau să ajungă în state din spaţiul Schengen.

Totodată, în urma percheziţiilor au fost ridicate şapte telefoane mobile şi 5.500 de euro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite