Chirurgul Gheorghe Ştefan Ozsvath, de la spitalul „Grigore Alexandrescu“, arestat în dosarul mitei pentru operaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul de la spitalul „Grigore Alexandrescu“ arestat în dosarul mitei pentru operaţii   FOTO Adevărul
Medicul de la spitalul „Grigore Alexandrescu“ arestat în dosarul mitei pentru operaţii   FOTO Adevărul

Gheorghe Ştefan Ozsvath, de la Spitalul „Grigore Alexandrescu“ din Capitală, a fost arestat preventiv, în timp ce anestezistul Florin Rusu va fi cercetat, în continuare, în libertate în dosarul mitei pentru operaţii. Decizia de astăzi a Curţii de Apel Bucureşti este una definitivă. Cei doi medici au fost reţinuţi, în 9 aprilie, pentru luare de mită, după ce ar fi primit bani pentru a opera trei copii.

La percheziţia corporală, asupra lor au fost găsiţi peste 6.000 de lei.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au cerut arestarea preventivă a acestora pentru 29 de zile, însă instanţa a respins propunerea, dispunând însă interdicţie de a părăsi localitatea pentru cei doi.

Procurorii au atacat cu recurs decizia Tribunalului Bucureşti, iar judecătorii au stabilit definitiv, luni, ca Ozsvath să fie arestat preventiv, în timp pentru colegul anestezist al acestuia a fost menţinută interdicţia de a părăsi Capitala.

Medicul Gheorghe Ştefan Ozsvath este acuzat că a primit câte 600 de lei pentru a opera trei copii. Anchetatorii l-au reţinut şi pe medicul anestezist Florin Rusu pentru că ar fi primit 550 de lei  pentru a participa la cele trei operaţii.

„Chirurgul ortoped Ştefan Ozsvath şi medicul anestezist Florin Rusu de la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu“ condiţionează actul medical de primirea unor sume de bani, inducând astfel opiniei publice convingerea că aceasta este singura modalitate în care o persoană poate beneficia de servicii medicale corespunzătoare“, potrivit afirmaţiilor făcute de procurorii bucureşteni.

Anchetă începută de la un denunţ al părinţilor unui adolescent de 16 ani

Ancheta în acest dosar a fost demarată după ce părinţii unui adolescent de 16 ani au depus un denunţ la Parchetul Tribunalului Bucureşti în care arătau că medicul chirurg Ştefan Ozsvath le-a cerut 600 de lei pentru a le opera fiul.

Cercetările în acest caz au fost făcute de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite