Ce se va întâmpla cu vaccinul anti-COVID după ce ajunge la Centrul Naţional de Stocare. Explicaţiile Janinei Varodin, farmacist al Institutului Cantacuzino

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Janina Varodin

Janina Varodin, farmacist la Institutul Cantacuzino, care a devenit Centrul Naţional de Stocare a vaccinului COVID-19, vorbeşte despre paşii următori în gestionarea dozelor care vor ajunge sâmbătă dimineaţă în Capitală.

Ce transmiteţi celor de-acasă care sunt sceptici cu privire la eficacitatea vaccinului?

Janina Vorodin: „Pot doar să îmi exprim o părere personală şi să spun că eu mă voi vaccina, pentru că suntem într-o perioadă critică şi este singura modalitate de a ieşi din pandemia aceasta şi de a reveni la o viaţă normală”.

Ce se întâmplă cu vaccinul din momentul în care ajunge în depozit?

Janina Vorodin: „În momentul în care ajunge la noi, vor urma procesele de recepţie, după care vaccinul va fi depozitat în congelatoarele noastre, la temperaturi foarte joase, de -75 de grade Celsius. Ulterior acestui proces, va urma livrarea către centrele regionale din ţară, din cadrul spitalelor militare, iar necesarul de vaccin care va fi administrat pacienţilor va fi gestionat de către centrele de vaccinare din ţară”

Cine efectuează transportul vaccinului?

Janina Vorodin: „Transportul se va realiza cu structuri din cadrul Ministerului Apărării Naţionale în condiţii controlate de temperatură şi siguranţă maximă.”

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite