Cătălin Predoiu le cere procurorilor să îşi continue acţiunile de protejare a cetăţenilor faţă de infractori, „pe baza legii şi a adevărului”

Cătălin Predoiu le cere procurorilor să îşi continue acţiunile de protejare a cetăţenilor faţă de infractori, „pe baza legii şi a adevărului”

Cătălin Predoiu: Avertizez pe toţi cei care au intenţia de a săvârşi infracţiuni: statul va da o ripostă fermă tuturor infractorilorFOTO Inquam Photos / George Calin

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, le cere procurorilor, în contextul sutelor de percheziţii organizate de DIICOT miercuri, să îşi continue acţiunea de protejare a cetăţenilor faţă de infractori.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministerul Justiţiei salută operaţiunile desfăşurate, miercuri, de Parchetul de pe lângă ÎCCJ prin DIICOT, de combatere a crimei organizate şi felicită procurorii DIICOT care au gândit, pregătit şi desfăşurat această operaţiune, potrivit unui comunicat de presă transmis de minister.

"Combaterea crimei organizate, a corupţiei, a traficului de persoane, a traficului de minori, infracţiunile la adresa integrităţii fizice şi sexuale, a tuturor formelor de infracţionalitate, reprezintă o comandă şi urgenţă socială importantă în cel mai înalt grad pentru cei care sunt chemaţi să protejeze cetăţenii prin aplicarea politicii penale a statului. Ceea ce a început, va continua. Avertizez pe toţi cei care au intenţia de a săvârşi infracţiuni: statul va da o ripostă fermă tuturor infractorilor. Către cei care se ascund de aplicarea legii române: mai devreme sau mai târziu, legea română vi se va aplica. Cer procurorilor să îşi continue acţiunea lor de protejare a cetăţenilor faţă de infractori, pe baza legii şi a adevărului", afirmă ministrul Cătălin Predoiu.
 
Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat miercuri, că astăzi au acţionat „3.000 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi cadre din alte structuri. S-au executat 619 acţiuni în forţă în această dimineaţă, dintre care 489 de percheziţii şi 130 de descinderi. Din cele 489 de percheziţii, 386 sunt pe crimă organizată, 36 în zona judiciară, 46 pe criminalitate economico-financiară şi 21 pe infracţiuni care ţin de arme şi muniţii. Cele 130 de descinderi au fost pentru punerea în executare a unor mandate, pentru punerea în executare a unor mandat de arest preventiv şi pentru unele mandat europene de arestare, conform News.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările