Case dărâmate din cauza zăpezii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trei familii din Chirileşti  au rămas fără case după  ce pământul a luat-o la vale
Trei familii din Chirileşti au rămas fără case după ce pământul a luat-o la vale

Trei familii din localitatea Chirleşti (Buzău) au fost evacuate, marţi seara, după ce casele în care locuiau au fost grav afectate de o alunecare de teren produsă în urma ninsorii căzute în ultimele zile.

„Cele trei familii afectate au fost evacuate de urgenţă şi au fost cazate la rude. În urma evaluării situaţiei, s-a stabilit că mai sunt alte patru gospodării în pericol, dar deocamdată  nu se impune evacuarea", a declarat Roxana Robu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău.

Alunecările de teren crează mari probleme în zonă, îndeosebi în apropierea localităţii Siriu (Buzău). Ultima dată au dus la blocarea temporară a circulaţiei pe Drumul Naţional Buzău - Braşov, în urmă cu mai puţin de o săptămână.

Zeci de metri cubi de aluviuni şi arbori scoşi din rădăcini au alunecat pe versantul muntelui şi au ajuns pe şosea. „Este vorba de o alunecare de teren istorică, monitorizată de peste 50 de ani. Pământul a luat-o la vale şi a dărâmat câţiva pereţi ai unei case, iar celelalte două locuinţe sunt în pericol de a se prăbuşi", a spus Vasile Micu, viceprimarul oraşului buzoian Nehoiu.

Autorităţile au început deja procedurile efectuării unui studiu geologic pentru oprirea şi  stabilizarea alunecărilor de teren din satul Chirleşti, în care trăiesc 750 de persoane.

În gazdă la Poliţie

Viscolul a creat şi ieri probleme probleme în judeţul Constanţa. O familie a rămas cu maşina în nămeţi la doar trei kilometri de casă după ce a parcurs 500 de kilometri, venind din Moldova.

Iulia şi Vasile Rusu, împreună cu cei doi copii de patru ani, respectiv nouă luni, veneau de la o înmormântare de la Roman şi ar fi trebuit să ajungă la Siminoc, dar au rămas peste noapte în sediul poliţiei din oraşul constănţean Murfatlar.

„La Murfatlar am trecut de pădure, după care mi-au apărut mormanele de zăpadă. M-am întors şi am stat în sediul poliţiei, ajutaţi de comisar", a spus Vasile Rusu. „Nu aveam unde să-i cazăm şi i-am adus în sediul poliţiei, am adus ceai şi mâncare pentru copii", a spus comisarul Ovidiu Valentin Grosu, şeful poliţiei din Murfatlar.

Temperaturi sub minus 10 grade celsius

Sfârşitul de săptămână se anunţă geros în cea mai mare parte a ţării. De azi, temperaturile vor scădea treptat în toată partea de sud-centru a ţării. Cel mai frig va fi mâine, la Braşov, unde se vor înregistra minus12 grade Celsius. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite