Carnagiul din Grecia. Şoferul român care a provocat accidentul în urma căruia au murit cinci oameni rămâne după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferul român de TIR, în vârstă de 39 de ani, care a pierdut controlul vehiculului pe autostrada Egnatia (Grecia), între oraşele Veria şi Salonic, lovind peste 30 de maşini staţionate din cauza unor lucrări pe carosabil, rămâne în arest. Aşa au decis judecătorii eleni joi seara.

Avocatul bărbatului, acuzat de omor din culpă şi vătămare corporală, a declarat că şoferul a observat că are probleme la sistemul de frânare cu 500 de metri înainte de locul accidentului.

Şoferul a susţinut tot timpul că frânele TIR-ului pe care-l conducea nu au funcţionat şi de aceea a intrat, pe 5 octombrie, în plin în coloana de maşini.

Autorităţile elene au dispus deja o expertiză tehnică a vehiculului. 

Cinci oameni au murit şi alţi 32 (printre care doi bebeluşi) au fost răniţi în urma tragediei, dar numărul decedaţilor ar putea creşte pentru că o fată de 18 ani grav rănită urmează să fie deconectată de la aparate. Medicii spun că nu mai pot face nimic să-i salveze viaţa. 

Duminica trecuta, un TIR condus de un român a intrat în plin într-o coloană de maşini care staţionau din cauza unor lucrări pe carosabil.

Mai multe maşini au luat foc în urma impactului, iar ceilalţi şoferi din trafic i-au salvat pe cei rămaşi captivi în autoturisme. Peste 30 de maşini au fost distruse. Şoferul TIR-ului a fugit de la locul accidentului, dar a fost prins de poliţişti la scurt timp după aceea.  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite