Cargoul Asian Glory, care are şi doi români la bord, a fost eliberat de piraţii somalezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nava Asian Glory a fost capturată de piraţii somalezi pe 1 ianuarie
Nava Asian Glory a fost capturată de piraţii somalezi pe 1 ianuarie

Cargou Asian Glory, la bordul căreia se află şi doi români, a fost eliberat de piraţii somalezi, potrivit adjunctul ministrului ucrainean al Afacerilor Externe.

"Ucraina tocmai a primit informaţia cu privire la eliberarea cargoului Asian Glory, sub pavilion britanic", a declarat adjunctul ministrului Afacerilor Externe, Ruslan Demcenko, pentru Interfax-Ukraine.

Ministerul Afacerilor Externe a primit confirmarea oficială că cei doi cetăţeni români care se aflau sechestraţi pe nava britanică “Asian Glory” din luna ianuarie 2010 au fost eliberaţi, în cursul serii de vineri, împreună cu întregul echipaj.

Potrivit proprietarilor navei, întregul echipajul se află în siguranţă, în stare de sănătate bună.

Familiile celor doi marinari au fost informate despre deznodământul fericit, atât de către MAE, cât şi de către firma în proprietatea căreia se află nava.

Cargoul sub pavilion britanic, operat de compania Zodiac Maritime, a fost eliberat de piraţi vineri la prânz. Cargoul a plecat spre Oman, fiind escortat de o navă britanică.

Nava Asian Glory, cu un echipaj de 25 de persoane, dintre care doi români, zece ucraineni, opt bulgari şi cinci indieni, a fost capturată la 2 ianuarie 2010 de piraţi somalezi, în Oceanul Indian, la aproximativ 1.000 de kilometri în largul coastelor Somaliei. Aceasta era încărcată cu 2.405 autovehicule sud-coreene, transportate din Singapore către Arabia Saudită, informează Mediafax.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite