Candidaţii propuşi la şefia DNA şi Parchetului Înaltei Curţi, intervievaţi în 2 şi 3 iulie de CSM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Candidaţii propuşi în funcţii de conducere din Direcţia Naţională Anticorupţie şi Parchetul Înaltei Curţi susţin în 2
şi 3 iulie interviul la CSM   Foto Adevărul
Candidaţii propuşi în funcţii de conducere din Direcţia Naţională Anticorupţie şi Parchetul Înaltei Curţi susţin în 2 şi 3 iulie interviul la CSM   Foto Adevărul

Candidaţii propuşi în funcţii de conducere din DNA şi Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) susţin în 2 şi 3 iulie interviul în faţa membrilor Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. Avizul urmează să fie să fie trimis la Ministerul Justiţiei în 3 iulie.

UPDATE  Obiectiv Marius Iacob: scăderea procentului de achitări în dosarele DNA

Procurorul Marius Iacob, propus adjunct al şefului Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), are printre obiective creşterea calităţii în activitatea de urmărire penală şi, implicit, scăderea procentului de achitări în dosarele DNA, conform proiectului său de management.

Iacob explică necesitatea creşterii calităţii în activitatea de urmărire penală „pornind de la procentul de achitări înregistrat de Direcţia Naţională Anticorupţie în anul anterior, de aproximativ 10%, mai mare decât al celorlalte parchete“.

Procurorul mai spune că, deşi procentul de achitări „poate fi justificat de complexitatea şi dificultatea probatoriilor administrate, de situaţia dezincriminării unor fapte“, el apreciază ca necesară verificarea acestor cauze, pentru a stabili existenţa unor eventuale erori şi evitarea unor greşeli procedural“.

 UPDATE Şeful Departamentului de Luptă Anti-Fraudă (DLAF), Claudiu Constantin Dumitrescu, a fost propus de ministrul Justiţiei pentru funcţia de procuror şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie din DNA şi va susţine în 3 iulie interviul în faţa membrilor Secţiei pentru procurori a CSM.

Dumitrescu este detaşat de la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) la conducerea Departamentul de Luptă Anti-Fraudă (DLAF), poziţie ocupată din august 2010.

Acesta a instrumentat mai multe dosare de corupţie cunoscute, precum cel al fostului ministru Decebal Traian Remeş („Caltaboşul“), al fostului senator Şerban Brădişteanu şi „Valiza“, în care a fost condamnat Gigi Becali.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, luni, calendarul de desfăşurare a activităţilor prevăzute în procedura de avizare a procurorilor propuşi de ministrul Justiţiei în vederea ocupării unor funcţii de conducere din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Potrivit calendarului stabilit, în perioada 10 iunie - 1 iulie vor fi puse în dezbatere publică proiectele de management ale procurorilor propuşi şi vor fi verificate candidaturile acestora, în 1 iulie fiind analizate rezultatele acestui demers.

În 2 iulie vor susţine interviul în faţa membrilor Secţiei pentru procurori a CSM Marius Iacob, Cameliei Sutiman, Simonei Brădiceanu şi generalul maior Ion Vasilache.

În 3 iulie vor fi intervievate Iuliana Nedelcu şi Antonia Eleonora Constantin, în aceeaşi zi urmând ca CSM să transmită avizele către Ministerul Justiţiei.

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a trimis în 7 iunie Consiliului Superior al Magistraturii propunerile de numire a lui Marius Constantin Iacob în funcţia de procuror şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), a generalului maior Ion Vasilache în funcţia de şef al Secţiei Parchetelor Militare din Parchetul Instanţei Supreme, a Cameliei Sutiman în funcţia procuror şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din PICCJ, a Iulianei Nedelcu în funcţia de procuror şef al Secţiei Judiciare, a Antoniei Eleonora Constantin în funcţia de procuror şef adjunct al Secţiei Judiciare şi a Simonei Brădiceanu în funcţia de procuror şef al Secţiei de resurse umane şi documentare, potrivit Mediafax.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite