Campionatul englez aduce anual 1,3 milioane de suporteri pe stadioane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu venituri ale cluburilor care au depăşit 1,3 miliarde de lire sterline în sezonul 2004-2005, Premier League a devenit, de departe, cel mai bogat campionat de fotbal din lume. Dacă, atunci

Cu venituri ale cluburilor care au depăşit 1,3 miliarde de lire sterline în sezonul 2004-2005, Premier League a devenit, de departe, cel mai bogat campionat de fotbal din lume. Dacă, atunci când vine vorba de forţa sportivă a echipelor, specialiştii tind să crediteze primele ligi din Italia sau Spania ca fiind cele mai puternice din lume, din punct de vedere financiar, clasamentul este clar: cluburile engleze înregistrează venituri cu 40% mai mari decât cele din Peninsulă. Mai mult, ultimele statistici arată că încasările echipelor de fotbal britanice au crescut substanţial în sezonul 2007-2008, după ce contractul de drepturi de televizare a partidelor a fost renegociat. La ratele de schimb din ianuarie 2007, veniturile anuale ale cluburilor britanice au ajuns la peste 2,51 miliarde de dolari, ceea ce plasează principala competiţie fotbalistică din Albion pe locul al patrulea în clasamentul celor mai bogate ligi sportive din lume. Practic, prima divizie engleză este depăşită din punctul de vedere al încasărilor doar de NFL (National Football League - campionatul de fotbal american din SUA), Campionatul nord-american de baseball şi NBA (National Basketball Association - campionatul nord-american de baschet), însă se plasează înaintea NHL (National Hockey League - Liga de hochei nord -americană). Dacă luăm în considerare faptul că Premiere League are doar 20 de cluburi în componenţă, putem spune că, din punctul de vedere al veniturilor medii înregistrate de fiecare echipă componentă în parte, campionatul englez se plasează înaintea NBA.

Cu o audienţă medie de aproape 34.000 de spectatori pe meci în sezonul 2005-2006, Premier League s-a plasat pe locul al patrulea în lume în clasamentul campionatelor cu cei mai mulţi spectatori. Numărul mediu de spectatori la partidele din Premier League a crescut cu aproximativ 60% faţă de sezonul 1992-1993, în care cluburile britanice au scăzut capacităţile stadioanelor din cauza faptului că au fost obligate să doteze arenele cu scaune pentru spectatori. Numărul mediu de spectatori înregistrat la meciurile din Premier League în sezonul 2005-2006 a fost totuşi în scădere faţă de ediţia 2002-2003, când la fiecare partidă din campionat au venit, în medie, circa 33.500 de spectatori.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite