Bode, despre incidentul în care a fost implicat Christian Ciocan: „Am solicitat Poliţiei Capitalei un raport de urgenţă şi pe baza acestuia voi lua măsuri”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Sunt câteva chestiuni care îmi sunt neclare”, a spus joi, Lucian Bode. FOTO: Facebook
„Sunt câteva chestiuni care îmi sunt neclare”, a spus joi, Lucian Bode. FOTO: Facebook

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat joi că nu exclude nicio măsură contra directorului MAI Christian Ciocan, aflat în centrul unui scandal declanşat de o înregistrare video postată de Sindicatul Europol.

„Sunt câteva chestiuni care îmi sunt neclare. Am văzut acele imagini din interiorul unei secţii de poliţie, ceea ce nu este un lucru uzual, era spaţiu administrativ, într-adevăr puteau să înregistreze, dar trebuie văzut de când colegi poliţişti se ocupă cu înregistrări în secţia de poliţie şi se transmit prin intermediul sindicatului”, a mai declarat Lucian Bode.

El a precizat că trebuie lămurit filmul evenimentelor în care a fost implicat Christian Ciocan. 

„În al doilea rând, trebuie lămurit ce s-a întâmplat în ziua respectivă, pentru că pe de o parte înţeleg că, aşa cum spuneţi voi, a încălcat şapte reguli de circulaţie, pe de altă parte permisul nu i-a fost reţinut, amenda nu a fost plătită şi vreau să văd într-adevăr procesul verbal a fost întocmit cu obligaţia de a preda permisul de conducere în termenul legal sau se suspendă de drept, dacă a fost sancţionat. Toate aceste elemente o să le primesc în raport şi în funcţie de ceea ce va prezenta Poliţia Capitalei vă asigur că voi lua măsuri, pentru că atitudini, indiferent că eşti director în MAI sau eşti agent de poliţie, astfel de atitudini nu sunt normale pentru că nu eşti poliţist doar în cele opt sau zece ore cât te afli la muncă, eşti poliţist 24 de ore din 24 şi atitudinea ta trebuie să fie una în care să impună respect şi să nu să genereze astfel de discuţii în spaţiul public”, a explicat ministrul de interne.

El a fost întrebat ce comportament este acesta pentru un angajat MAI să meargă cu o maşină înmatriculată pe numele tatălui său, care a murit acum zece ani. 

„Înţeleg că tocmai pentru asta a fost sancţionat, că avea ITP-ul expirat, dar vom vedea, va rezultat din raport acest lucru. Nu contează cine este proprietarul maşinii, până la urmă toţi suntem obligaţi să respectăm legea şi să circulăm respectând legea”, a precizat Bode. 

Întrebat dacă se gândeşte să-l înlăture pe Christian Ciocan din MAI, ministrul a răspuns: 

„Să vedem ce spune raportul Poliţiei Capitalei, altfel de ce am mai solicitat acest raport? Dacă vă răspundeam la această întrebare, înseamnă că raportul nu ar mai avea niciun rost. Aştept să văd exact ce s-a întâmplat acolo şi nu exclud nicio măsură. El este împuternici pe funcţia respectivă şi nu ar fi o problemă să îi înceteze împuternicirea dacă aceste chestiuni se confirmă”. 

La insistenţele jurnaliştilor din faţa sediului MAI, care întrebau dacă ia în calcul demiterea comisarului-şef Ciocan, ministrul a răspuns: „Aştept să văd ce s-a întâmplat acolo şi nu exclud nicio măsură. Sunt convins că din raport va rezulta tot filmul evenimentelor”.

Fostul purtător de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul şef Christian Ciocan, a rămas fără permisul auto după ce a fost prins de colegii săi poliţişti că a comis 7 încălcări ale legii. În plus, Ciocan a fost amendat şi cu 6.000 de lei. Potrivit sindicatului poliţiştilor EUROPOL, Ciocan a pătruns pe o stradă unde acţiona indicatorul „Accesul interzis” şi la solicitarea agenţilor a refuzat să se legitimeze.

„Cms. şef Christian Ciocan, la acest moment împuternicit director al Unităţii de Politici Publice din MAI, a încălcat legea prin 7 fapte, care au fost constatate de către patrula de ordine publică din cadrul Secţiei 4 Poliţie.

Atitudinea şi comportamentul manifestat de Ciocan au fost  scandaloase, mai ales pentru poziţia pe care o ocupă, recurgând la ameninţări şi intimidări la adresa agenţilor, şi chiar i-a jignit afirmând că nu cunosc legea.

Ciocan a pătruns pe o stradă  unde acţiona indicatorul «Accesul interzis» şi la solicitarea agenţilor a refuzat să se legitimeze, aşteptând probabil să fie recunoscut de la televizor. Ulterior, agenţii de poliţie au constatat că autoturismul condus de Ciocan are ITP-ul expirat din anul 2018, autoturismul nu era asigurat, lipsea una din plăcuţele de înmatriculare, nu avea actele asupra şi a refuzat să respecte indicaţiile poliţistului.

Pentru cele 7 fapte, Ciocan a fost amendat cu aproximativ 6000 lei, iar ca măsuri complementare a fost reţinută plăcuţa cu numărul de înmatriculare şi i-a fost suspedat dreptul de a conduce pe drumurile publice pentru 30 de zile.  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite