VIDEO Bănicioiu, despre moţiunea simplă a PNL: O încercare de răzbunare politică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Bănicioiu, Ministrul Sănătăţii
Nicolae Bănicioiu, Ministrul Sănătăţii

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, că moţiunea simplă iniţiată de PNL pe tema sănătăţii reprezintă o încercare de răzbunare politică.

„Cred că această moţiune simplă ar fi trebuit s-o depuneţi, dragi colegi liberali, în primul rând împotriva fostului ministru Nicolăescu, pentru că o merita din plin! Mai ales că nu a fost o prezenţă pasageră la Ministerul Sănătăţii, a avut două mandate chiar foarte lungi. Cred că această moţiune este un gest superficial şi poate o încercare de răzbunare politică, astfel încât, domnule ministru Nicolăescu, îmi cer scuze că n-am putut să fac în trei săptămâni ce nu aţi făcut dumneavoastră în 15 luni în al doilea mandat şi în ceilalţi 3 ani şi jumătate din primul mandat", a spus Nicolae Bănicioiu, la dezbaterea moţiunii simple a PNL pe tema sănătăţii şi a medicamentelor compensate, citat de Mediafax.

Bănicioiu a mai spus, vorbind despre lista medicamentelor compensate, că are discuţii cu producătorii de medicamente, cu reprezentanţii Casei Naţioanle de Asigurări şi cu reprezentanţii pacienţilor pentru ca în scurt timp să vină cu "o soluţie plauzibilă şi cu efecte terapeutice". "E uşor să depui moţiune pentru proiectele pe care nu le-ai dus la îndeplinire, pentru un lucru pe care echipa dumneavoastră n-a fost capabilă să-l rezolve. 

(...) Şi poate o să ne întrebăm cu altă ocazie de ce România consumă atât de multe medicamente care nu produc efecte sau efecte terapeutice scontate şi aici, domnule ministru (Nicolăescu - n.r.), sunteţi unul dintre cei care pot să dea explicaţii şi veţi avea cu siguranţă tot timpul să faceţi acest lucru", a adăugat Nicolae Bănicioiu.

Fostul vs. actualul ministru al Sănătăţii, discurs şi replică în Parlament 

În timpul dezbaterilor la această moţiune a PNL, reprezentanţii PDL au precizat că vor vota moţiunea, în timp ce PPDD a anunţat că nu o va susţine.

Votul final asupra moţiunii va fi dat, marţi, de către deputaţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite