Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei salută decizia CSAT privind utilizatorii de cartele prepay

Asociaţia pentru
Implementarea Democraţiei salută decizia CSAT privind utilizatorii de cartele
prepay

CSAT vrea modificarea cadrului legislativ privind cartelele prepay

Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei (AID) salută, susţine şi consideră vitală decizia adoptată marţi de membrii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) cu privire la necesitatea restabilirii cadrului legislativ care să permită identificarea utilizatorilor de cartele prepay.

Ştiri pe aceeaşi temă

Decizia CSAT vine să confirme solicitările AID din ultimele luni cu privire la necesitatea adoptării acestui proiect de lege, crucial pentru reducerea ameninţărilor şi vulnerabilităţilor la adresa securităţii naţionale, se precizează într-un comunicat al organizaţiei.

Totodată, AID consideră importantă şi decizia cu privire la introducerea în şcoli a pregătirii obligatorii cu privire la securitatea spaţiului cibernetic şi crearea de specializări în învăţământul universitar şi postuniversitar în domeniul securităţii cibernetice.

CSAT a luat notă, în şedinţa de marţi, de implicaţiile la adresa securităţii naţionale ca urmare a declarării neconstituţionalităţii Legii 82/2012 privind retenţia datelor şi a Legii pentru modificarea şi completarea OUG nr. 111/2011 privind comunicaţiile electronice, stabilind că se impune "de urgenţă" o intervenţie legislativă în acest caz din partea Guvernului sau a Parlamentului.

De asemenea, CSAT a mai decis ca Executivul să întreprindă demersuri pentru introducerea în şcoli a pregătirii obligatorii cu privire la securitatea spaţiului cibernetic şi pentru crearea de specializări în învăţământul universitar şi postuniversitar în acest sector.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările