Asistentele din "maternităţile groazei" lasă copiii nesupravegheaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Neglijenţa asistentelor din maternităţile româneşti a dus până acum la mai multe tragedii pentru părinţii ai căror bebeluşi au fost lăsaţi în grija lor.


Înainte cu un an de tragedia de la Giuleşti, la o altă maternitate din Capitală, un bebeluş a fost uitat în incubator de către asistenta care îl supraveghea. În noaptea de 13-14 noiembrie 2009, Emilia Baron, o asistentă de la Maternitatea Bucur afiliată Spitalului „Sf Ioan”, a rămas pentru tura de noapte să aibă grijă de 27 de bebeluşi, dintre care trei nou-născuţi în aceeaşi zi.

Cinci minute fatale
Asistenta a părăsit camera cinci minute, după cum a declarat, pentru a merge în salonul alăturat, unde un alt copilaş avea nevoie de îngrijiri Între timp, unul dintre aparatele în care se afla un copil a început să scoată fum pentru că a avut loc un scurt circuit. Bebeluşul a suferit arsuri pe 20% din corp. Asistenta nu a păţit mare lucru din partea autorităţilor. În schimb,Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti şi al Moaşelor din România au decis că femeia nu se face vinovată de neglijenţă în serviciu, dar i-au retras dreptul de a profesa timp de 6 luni de zile.

S-a dus  la toaletă
La Maternitatea Giuleşti, Florentina Cârstea, asistenta care avea în grijă bebeluşii atunci când a izbucnit incendiul, a ieşit din cameră pentru câteva minute pentru a merge la toaletă. Focul s-a extins cu repeziciune, iar când au realizat ce se întâmplă oamenii aflaţi în spital au sunat la 112. Chiar dacă au venit la un minut după ce au primit apelul, pentru şase bebeluşi a fost prea târziu.
Între timp, Florentina Cârstea a fost anchetată şi, după ce a stat 60 de zile în spatele gratiilor de la Poliţia Capitalei,  judecătorii au decis ca asistenta să fie cercetată în stare de libertate.În mai anul acesta, asistenta s-a reîntors la muncă.


Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite