Aristotel Căncescu, fostul preşedinte CJ Braşov, trimis în judecată într-un nou dosar. Acuzaţiile: luare de mită şi abuz în serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fiind acuzat de luare de mită în formă continuată şi abuz în serviciu. Căncescu a fost pus sub control judiciar.

De asemenea, procurorii l-au trimis în judecată pe Sebastian Grapă, fost consilier judeţean şi ulterior senator în Parlamentul României, pentru dare de mită în formă continuată, complicitate la abuz în serviciu şi efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia. 

În acelaşi dosar a fost trimis în judecată Matei Gavril, fost conilier judeţean şi om de afaceri pentru săvârsirea infracţiunilor de dare de mită, în formă continuată şi complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (2 infracţiuni). 

Procurorii DNA l-au trimis în judecată şi pe Cornea Gheorghe Claudiu, consilier judţean, pentru dare de mită în formă continuată şi complicitate la abuz în serviciu. Şi Neag Adrian Sabin, fost consilier judeţean şi administrator al unei societăţi comerciale, a fost trimis în judecată de procurori, pentru complicitate la abuz în serviciu în formă continuată. Toţi cei menţionaţi au fost trimişi în judecată sub control judiciar. 

Conform unui comunicat de presă al Ministerului Public, Ispas Radu Petru, administrator public al judeţului Braşov la data faptelor şi Costea Viorel, director al Direcţiei de Administrare Drumuri şi Poduri (D.A.D.P.) din cadrul Consiliului judeţean Braşov la data faptei au fost trimişi în judecată în stare de libertate. Aceştia sunt acuzaţi de abuz în serviciu. 

De asemenea, au fost trimişi în judecată, în stare de liberate, Boeriu Ioan Iancu, primar al comunei Jibert, pentru abuz în serviciu. Paltin Cristinel, al comunei Şercaia, judeţul Braşov la data faptei şi în prezent, a fost trimis în judecată, în stare de libertate, pentru abuz în serviciu. 

Cornea Florin Gabriel este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, în timp ce Şoneriu Valentin Olimpiu şi Ungureanu Vasile, consilieri judeţeni la data faptei şi Munteanu Cătălin George, primar al municipiului Codlea la data faptei şi Crăciun Dragoş Romulus, au fost trimişi în judecată, tot în stare de libertate pentru dare de mită în formă continuată. Stângu Ovidiu, Leancu Cosmin Ioan şi Grama Lucia Cristina au fost şi ei trimişi în judecată de DNA. 

„Prezenta cauză are ca obiect săvârşirea unor infracţiuni de corupţie în perioada 2010 – 2013 de către inculpatul Căncescu Aristotel Adrian, preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, totodată preşedinte al filialei judeţene a unui partid politic şi de către persoane din anturajul acestuia, consilieri judeţeni şi primari, pentru obţinerea de foloase necuvenite din atribuirea şi derularea, cu încălcarea legii, de contracte de achiziţii publice de către C.J. Braşov sau U.A.T. - uri din judeţ, precum şi pentru obţinerea în mod necuvenit de bani sau alte foloase, în interesul finanţării campaniei electorale a Filialei Braşov a partidului respectiv, prin pretinderea de la candidaţii pentru alegerile locale din anul 2012, pentru a le asigura acestora un loc eligibil pe lista consilierilor judeţeni”, arată DNA.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite