Antonescu a depus coroane de flori la monumentul Aviatorilor şi le-a urat piloţilor „cer senin“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Astăzi românii sărbătoresc Ziua Aviației și a Forțelor Aerienie
Astăzi românii sărbătoresc Ziua Aviației și a Forțelor Aerienie

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a luat parte, vineri, la ceremonia organizată cu ocazia Zilei Aviaţiei Române, unde a depus coroane de flori la monumentul Aviatorilor şi le-a urat celor aflaţi în serviciul militar al aviaţiei „cer senin".

„Ziua Aviaţiei şi a Forţelor Aeriene este o sărbătoare pentru noi toţi, o sărbătoare în care cinstim istoria aviaţiei române, a sacrificiilor pe care dumneavoastră le-aţi făcut pentru această naţiune. Este o sărbătoare de suflet", le-a transmis Antonescu piloţilor.

De asemenea, el a precizat că aviaţa românească rămâne „o elită" a armatei şi a naţiunii.

„Ne gândim în acelaşi timp la veteranii care sunt încă printre noi şi cărora trebuie să le aducem toată cinstirea"ti-, a mai spus preşedintele interimar, urându-le piloţilor „cer senin".

La ceremonie au mai participat ministrul Apărării, Corneliu Dobriţoiu, dar şi reprezentanţii tuturor structurilor armate, fiind depuse coroane de flori la monumentul Aviatorilor din Capitală.

Ziua aviației și a apărării antiaeriene (pionierii aviației românești au ales, în 1913, ca „patron" al aviației pe Sf. Măritul Prooroc Ilie Tesviteanul). Cu o lună înainte, la 17 iunie, se sărbătorește „Ziua aripilor românești", pentru a marca primul zbor efectuat, în anul 1910, de către Aurel Vlaicu cu un aparat construit de el

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite