ANI: Încă opt foşti şi actuali aleşi locali, găsiţi în incompatibilitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Opt foşti aleşi locali, găsiţi în incompatibilitate de ANI FOTO Adevărul
Opt foşti aleşi locali, găsiţi în incompatibilitate de ANI FOTO Adevărul

Opt foşti sau actuali aleşi locali - doi primari, trei viceprimari, doi consilieri locali şi un fost consilier local au fost găsiţi în incompatibilitate de Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Aceştia sunt acuzaţi de inspectorii de integritate că ar fi exercitat simultan funcţii şi calităţi.

Concret, primarul comunei Dragomir, judeţul Constanţa, Eugen Iliescu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 iunie 2012 - 13 februarie 2013, întrucât a deţinut, simultan cu funcţia de primar, şi calitatea de comerciant persoană fizică, respectiv titular al întreprinderii individuale Iliescu Eugen Întreprindere Individuală.

Primarul comunei Vlădeni, judeţul Botoşani, Voicu Murariu, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 15 octombrie - 31 decembrie 2013, întrucât a deţinut, simultan cu funcţia de primar, şi calitatea de membru al Consiliului de Administraţie al Şcolii Gimnaziale nr. 1.

Şi viceprimarul comunei Vlădeni, Ştefan Podariu, s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, simultan cu funcţia de viceprimar, a deţinut următoarele calităţi: comerciant persoană fizică autorizată în cadrul Podariu Ştefan PFA (începând cu 12 decembrie 2012). 

La rândul său, Petronel Vasil Nica, viceprimar al comunei Dumitriţa, Bistriţa-Năsăud, se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 19 septembrie 2006, întrucât deţine şi calitatea de administrator şi reprezentant al SC Biagabiita SRL. 

Inspectorii de integritate l-au luat în vizor şi pe viceprimarul municipiului Caransebeş, Cornel Gălescu, care se află de asemenea în stare de incompatibilitate începând cu data de 27 iunie 2012, întrucât deţine şi calitatea de administrator în cadrul SC Conic SRL. 

Constantin Savu, consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Lugoj, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 28 iunie - 20 septembrie 2012, întrucât a deţinut şi calitatea de cenzor în cadrul SC Salprest SA. 

Şi un consilier local al municipiului Hunedoara, Mircea-Ioan Artean, se află în stare de incompatibilitate începând cu data validării mandatului, întrucât Centrul de Diagnostic Armedica SRL, în cadrul căruia acesta deţine calitatea de administrator, a încheiat contracte de furnizare de servicii medicale şi a avut relaţii comerciale cu instituţiile aflate în subordinea ori sub autoritatea Consiliului Local Hunedoara.

Andi Nuţă, fost consilier local în cadrul Consiliului Local Segarcea şi fost funcţionar public în cadrul Oficiului de Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie - Dolj, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 septembrie 2010 (data la care a fost numit în funcţia publică de execuţie de consilier în cadrul OARZ Dolj) - 19 noiembrie 2013 (data hotărârii prin care s-a luat act de demisia acestuia din Consiliului Local Segarcea), întrucât a deţinut, simultan, atât calitatea de consiler local, cât şi funcţia publică de consilier în cadrul OARZ Dolj.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare şi elementele identificate şi au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Pe aceeaşi temă:

ANI: Redactorul-şef al Radio România Cultural, Oltea Şerban-Pârâu, aflat în conflict de interese

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat existenţa conflictului de interese administrativ şi penal în cazul redactorului-şef al postului Radio România Cultural, Oltea Şerban-Pârâu, întrucât aceasta a semnat contracte de cesiune a drepturilor de autor între Radiodifuziune şi soţul ei.

Preşedintele ANI: Nu suntem de acord cu o modificare legislativă în ce priveşte incompatibilitatea

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate, Horia Georgescu, a declarat marţi că nu este de acord cu o modificare legislativă în ceea ce priveşte incompatibilitatea, precizând că legea este foarte clară şi o persoană nu mai poate ocupa o funcţie publică dacă a fost găsit incompatibilă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite