ANAF: Nu există niciun protocol cu Realitatea Media

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Blocarea conturilor Realitatea Media a fost făcută în conformitate cu Codul de procedură fiscală şi în limita datoriilor restante neachitate de companie, a transmis ieri ANAF.

Precizarea autorităţilor a fost făcută după ce pe pagina de web a televiziunii de ştiri a fost postată informaţia potrivit căreia Fiscul a blocat conturile Realitatea Media, „deşi există un protocol de eşalonare a datoriilor, care a fost ignorat după seria de emisiuni legate de activitatea ANAF".

Fiscul a transmis că „un asemenea protocol nu putea fi încheiat, fiindcă la această dată nu există un act normativ care să reglementeze posibilitatea legală de acordare a unei amânări sau eşalonări la plată a obligaţiilor restante ale oricărui agent economic".

Mai mult, ANAF a informat că Realitatea Media înregistra, la 28 februarie 2011, datorii către bugetul general consolidat de aproape un milion de euro. Restanţele au fost acumulate ca urmare a neplăţii impozitelor şi taxelor, în principal a impozitelor cu reţinere la sursă pentru salariaţii săi, respectiv contribuţiile la asigurările sociale, impozit pe venit, şomaj şi sănătate.

Executare silită

„Astfel, ANAF, pentru recuperarea acestor datorii, a introdus societatea Realitatea Media SA în procedura de executare silită, următorul pas după somarea companiei fiind instituirea de poprire asupra conturilor bancare ale acesteia", a mai transmis Fiscul. Ultima eşalonare la plată a fost instituită la jumătatea anului 2009, când firmele puteau beneficia de amânarea la plată pe o perioadă de şase luni. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite