Adevărul Holding condamnă practicile de cenzură ale Acces Press şi cere ferm abandonarea acestora

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adevărul Holding condamnă practicile de cenzură ale Acces Press şi cere ferm abandonarea acestora
Adevărul Holding condamnă practicile de cenzură ale Acces Press şi cere ferm abandonarea acestora

Adevărul Holding a luat act cu surprindere de cererea trimisă de proprietarii şi administratorii reţelei Acces Press cu privire la scoaterea de la vânzare a publicaţiei „Kamikaze”, editată de  Ingenio Promo. Adevărul Holding anunţă că societăţile de distribuţie care vor da curs somaţiei Acces Press şi nu vor mai vinde revista „Kamikaze” nu vor mai putea comercializa produsele Adevărul Holding, inclusiv cărţi şi DV

Dl. Sorin Ovidiu Vântu care controlează reţeaua de presă Acces Press, după ce ani de zile acest lucru a fost ascuns opiniei publice, îşi etalează în toată „splendoarea” murdarele principii de business care au făcut atâta rău pieţei media în ultimii cinci ani şi au condus inclusiv la închiderea unor titluri tradiţionale în presa scrisă,  printre care Ziua, Cotidianul şi Gardianul.

După ce partenerul său, dl. Sorin Roşca Stănescu, s-a folosit  incorect de numele Clubului  Român de Presă pentru a obţine dubios (fără licitaţie) de la unii primari slabi de înger mai multe sute de locaţii în Bucureşti pentru viitoarea reţea Acces Press, controlul acesteia a fost înmânat către mai multe firme offshore despre care se ştie (inclusiv angajaţii ştiu) că aparţin dl. Sorin Ovidiu Vântu.

Cum îşi administrează afacerile de media dl. Sorin Ovidiu Vântu este la urma urmei treaba sa. Un observator atent nu a putut însă să nu remarce prestaţia Realităţii TV în preajma alegerilor din 2009, invitaţiile continue făcute unor indivizi care se autointitulează jurnalişti în ciuda opoziţiei şi mesajelor clare transmise de CRP şi AJR (este vorba despre domnii Bogdan Chirieac şi Sorin Roşca Stănescu) şi „coincidenţele” ciudate între mesajele unor recente campanii ale postului Realitatea TV („Noi vrem respect”) şi apelurile înscrise pe pancarte de mai multe sindicate la mitingurile transmise în aceeaşi perioadă de aceeaşi televiziune (pură coincidenţă) din faţa Guvernului, spre finele anului trecut.

A cere însă, printr-o scrisoare oficială trimisă mai multor societăţi comerciale, în anul de graţie 2010, ca o publicaţie (în speţă „Kamikaze”) din România, ţară membră a Uniunii Europene, să fie interzisă la vânzare într-o reţea de distribuţie denotă obiceiuri şi mentalităţi pe care presa (inclusiv cea a grupului Realitatea) le critică în mod constant.

Adevărul Holding deţine de mulţi ani o importantă reţea de distribuţie în Bucureşti şi în ultimele 24 de luni câte una în Cluj şi Timişoara, însumând peste 100 de chioşcuri. Niciodată, nici în cele mai emoţionale momente ale competiţiei profesionale cu alte trusturi de presă, Adevărul Holding nu şi-a pus problema de a folosi arma distribuţiei pentru eliminarea de pe piaţă a competiţiei.


Nu numai că o asemenea  măsura are iz puternic de practici concurenţiale incorecte (aşteptăm ca instituţia abilitată, respectiv Consiliul Concurenţei, să se sesizeze şi să studieze cazul), dar ea este una pe care Adevărul Holding o consideră profund imorală şi incorectă la adresa colegilor de la revista „Kamikaze”.

Pur şi simplu, Adevărul Holding nu acceptă că aşa ceva se mai poate întâmpla în anul 2010, în România.

În consecinţă, Adevărul Holding ia atitudine împotriva acestor practici, critică public asemenea iniţiative şi  potrivit atitudinii sale principiale de a face distribuţie de presă, clauză prezentă în toate contractele noastre de gen, va renunţa la colaborarea cu orice societate de distribuţie care se va alinia la asemenea cereri aberante din partea Acces Press.

Altfel spus, societăţile de distribuţie care vor da curs somaţiei Acces Press şi nu vor mai vinde revista „Kamikaze” nu vor mai putea comercializa produsele Adevărul Holding, inclusiv cărţi şi DVD-uri.

Cine se pretează la aşa ceva nu poate fi partener de business cu Adevărul Holding! Iar verdictul final va fi dat de cititori şi nu de distribuitori.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite