Şase români, suspectaţi de afiliere la o reţea de falsificatori de carduri, au fost arestaţi în Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şase cetăţeni români care sunt suspectaţi că ar fi făcut parte dintr-o reţea internaţională de falsificatori de carduri, responsabilă de furturi în valoare de 60 de milioane de dolari, au fost arestaţi, duminică, în Spania, informează Agerpres.

Anunţul punerii sub acuzare a fost făcut de jandarmeria spaniolă „Guardia Civil”, potrivit agenţiei Reuters.

În total, numărul celor arestaţi este de opt persoane, şase fiind de origine română, iar doi originari din Maroc. Autorităţile spaniole au precizat că suspecţii au fost arestaţi la periferia oraşului Madrid, oamenii legii confiscând o sumă de aproximativ 25.000 de euro în bani gheaţă, circa 1.000 de carduri blank, precum şi mai multe laptopuri şi bijuterii.

Poliţia spaniolă a anunţat că în cadrul acestei operaţiuni au colaborat cu serviciile americane de securitate pentru a prinde mai uşor suspecţii.

Sursa citată notează ca arestările sunt unele dintre cele mai importante acţiuni de acest gen realizate în afara Statelor Unite.

„Cea mai însemnată parte a organizaţiei, cu sediul în Spania, a fost destructurată în timp ce membrii săi se întâlneau pentru a pune la punct detaliile unor noi atacuri”, se notează în comunicatul remis de autorităţile spaniole.

Pe lângă cei arestaţi în Spania, şeful acestei reţele a fost şi el capturat în Germania, mai informează politiştii spanioli, fără a preciza însă o dată concretă a arestării.

Judecătorii germani au anunţat că în luna mai au fost arestate două persoane de origine olandeză, suspectate de furtul a 45 de milioane de dolari folosind carduri false.

Capul reţelei pirata bazele de date ale mai multor firme care procesau tranzacţiile bancare. Ulterior, acesta modifica parametrii de securitate şi transmitea datele către reţelele sale pentru a crea carduri false.


Citeşte şi:

Falsificatori de carduri vânaţi de DIICOT la Olt şi în alte judeţe din ţară

Oamenii legii au efectuat, miercuri - 16 octombrie, zeci de percheziţii la domiciliile unor suspecţi din Olt, Dolj, Mehedinţi şi alte 14 judeţe, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate specializată în falsificarea cardurilor bancare.

Percheziţii la locuinţele unor presupuşi falsificatori de carduri. Zece persoane au fost duse la audieri

Procurorii DIICOT Craiova au făcut, luni după-amiază, 20 de percheziţii domiciliare la membrii unei reţele specializate în falsificarea cardurilor, aproximativ zece persoane fiind duse la audieri.

Alte şapte persoane au fost arestate în dosarul falsificatorilor de carduri

Tribunalul Bucureşti a admis, vineri seară, propunerea procurorilor de arestare preventivă a altor şapte persoane din dosarul falsificatorilor de carduri, numărul celor pentru care s-a decis această măsură preventivă ajungând astfel la 23.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite