7.000 de poliţişti şi jandarmi mobilizaţi la meciul România – Irlanda de Nord

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Meciul România - Irlanda de Nord face parte din preliminariile Campionatului European
Meciul România - Irlanda de Nord face parte din preliminariile Campionatului European

Peste 2.400 de jandarmi vor asigura ordinea vineri, la meciul de fotbal dintre România şi Irlanda de Nord, care începe la 21.45, pe Arena Naţională. De asemenea, Poliţia Română a precizat că peste 4.500 de angajaţi ai instituţiei au fost mobilizaţi pentru acest eveniment. Meciul se suprapune cu manifestarea din Capitală la care participă deja câteva sute de bucureşteni, considerată un îndemn la vot şi o „plimbare” împotriva lui Victor Ponta.

Ca urmare a dispoziţiilor ministrului de Interne, Gabriel Oprea, peste 2.400 de jandarmi vor acţiona vineri pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a partidei internaţionale de fotbal dintre reprezentativele României şi Irlandei de Nord. 

În plus, vor fi mobilizaţi şi 4.500 de poliţişti, ceea ce înseamnă că aproape 7.000 de oameni ai legii au fost mobilizaţi pentru un meci la care sunt aşteptaţi să participe mai puţin de 1.000 de suporteri irlandezi.

Tot vineri seara, în jur de 500 de persoane protestează în Piaţa Universităţii din Capitală. Se scandează: „Klaus, scapă-ne de Mickey Mouse!“. Primăria Generală a Capitalei nu a autorizat protestul, creat pe reţelele de socializare, prin care românii sunt îndemnaţi să iasă la vot. Cu toate acestea, bucureştenii au anunţat pe diferite grupuri create pe Facebook că vor ieşi să protesteze, organizând „o plimbare civică“ împotriva lui Victor Ponta.

Principalele misiuni ale jandarmilor vor viza asigurarea măsurilor de ordine publică în imediata apropiere a stadionului, precum şi pe traseele de afluire/defluire a suporterilor români, deplasarea în siguranţă a grupului de suporteri irlandezi, pe timpul prezenţei acestora în România, precum şi asigurarea unui climat de siguranţă în principalele puncte din Capitală. 

Jandarmeria Capitalei cere atât suporterilor, cât şi cetăţenilor Capitalei, să manifeste înţelegere faţă de măsurile care vor fi asigurate cu acest prilej şi să răspundă cu solicitudine indicaţiilor forţelor de ordine, pentru ca această competiţie să se desfăşoare în condiţii de securitate.

Recomandările pentru suporteri cu ocazia meciului:

  • Pentru a evita aglomeraţia în jurul punctelor de intrare în stadion, Jandarmeria recomandă suporterilor să vină din timp, începând cu ora deschiderii porţilor de acces.
  • Spectatorii nu au voie să introducă în stadion băuturi alcoolice, materiale pirotehnice interzise de lege ori alte obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor la această competiţie sportivă. 
  • Organizatorul competiţiei sportive a decis ca la această partidă să permită accesul suporterilor numai  cu drapele naţionale; De asemenea, este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ura naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă. 
  • Spectatorilor le este interzis sã ocupe alte locuri decât cele prevãzute pe documentele de acces. 
  • Participanţii la această manifestare sportivă trebuie să respecte măsurile stabilite de organizatori şi forţele de ordine pe traseele către locul de desfăşurare a meciului, în apropierea şi în incinta arenei sportive.
  • Intrarea în stadion, accesul publicului prin turnichete, paza vestiarelor şi protecţia arbitrilor, îndrumarea şi supravegherea publicului în stadion se realizează cu agenţi ai societăţii de pază şi protecţie contractată de organizator.

Poliţia Română trimite „la muncă” peste 4.500 de poliţişti vineri seară

Poliţia Română a anunţat, ieri, că peste 4.500 de poliţişti au fost mobilizaţi cu ocazia acestui meci. Concret, 4.517 poliţişti rutieri, de ordine publică, transporturi şi de la alte structuri vor acţiona la nivel naţional cu 1.530 de autospeciale şi 26 de motociclete pentru menţinerea ordinii publice şi protecţia suporterilor.

Echipajele vor fi prezente pe traseele de deplasare către Arena Naţională, în zona benzinăriilor şi a barurilor unde se va viziona partida de fotbal, precum şi în zona Aeroportului ,,Henri Coandă” Bucureşti şi a Gării de Nord Bucureşti. 

De asemenea, poliţiştii vor acţiona pentru menţinerea ordinii publice, a siguranţei rutiere, precum şi pentru prevenirea faptelor antisociale şi intervenţia operativă în eventualitatea producerii vreunui eveniment, în zona de desfăşurare a competiţiei sportive, la locurile de cazare a oficialilor şi delegaţiilor sportive, cât şi pe traseele de afluire/defluire a suporterilor celor două echipe. 

Poliţia Rutieră recomandă conducătorilor auto să evite deplasarea în zonă, să circule cu maximă atenţie, să folosească rutele ocolitoare şi să respecte semnalele poliţiştilor rutieri aflaţi în trafic pentru devierea acestuia.

Pietonilor li se recomandă să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile semnalizate şi marcate corespunzător ori la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de traversare a fost observată de către şoferi.

Purtătorul de cuvânt al Federaţiei Române de Fotbal, Gabriel Berceanu, a precizat că aproape o mie de suporteri irladezi şi-au cumpărat bilete pentru meciul de vineri seara. 

Partida România - Irlanda de Nord, din etapa a patra a Grupei F a preliminariilor Campionatului European din 2016, se va disputa vineri, de la ora 21.45, pe Arena Naţională din Bucureşti.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Peste 4.500 de poliţişti din toată ţara, mobilizaţi pentru meciul România – Irlanda de Nord

Peste 4.500 de poliţişti vor acţiona vineri, la nivel naţional, cu ocazia meciului de fotbal dintre echipa naţională a României şi cea a Irlandei de Nord care se va disputa pe Arena Naţională începând cu ora 21.45. Oamenii legii vor asigura ordinea pe traseele de deplasare către arena sportivă, în aeroporturi şi gări.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite