28 de muncitori români din Olanda, infectaţi cu noul coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românii infectaţi cu noul coronavirus în Olanda au fost băgaţi în carantină
Românii infectaţi cu noul coronavirus în Olanda au fost băgaţi în carantină

Un număr de 28 de muncitori români care lucrează într-o companie de prelucrare a cărnii din provincia olandeză Gelderland au fost testaţi  pozitiv pentru infecţia cu noul coronavirus, a comunicat Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Conform datelor preliminare, obţinute de la angajator, cei 28 de cetăţeni români confirmaţi pozitiv au fost plasaţi în carantină, iar starea de sănătate a acestora este bună, toţi fiind asimptomatici.

Reprezentaţii misiunii diplomatice a României din Haga au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale  competente şi angajatorul lucrătorilor în vederea obţinerii de informaţii suplimentare cu privire la identitatea şi starea de sănătate a persoanelor infectate. 

MAE precizează că Serviciul de Sănătate Publică olandez monitorizează constant situaţia acestora, fiind vizitaţi zilnic de către medici. De asemenea, reprezentanţii angajatorului au menţionat că cetăţenilor români le sunt asigurate toate condiţiile de cazare şi masă, inclusiv plata concediului medical pe întreaga perioadă cât aceştia se vor afla în carantină. MAE menţionează că locaţia în care cetăţenii români sunt cazaţi este folosită de regulă pentru petrecerea vacanţelor. MAE susţine că  până în prezent, la Ambasada României la Haga nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară din partea cetăţenilor români în cauză sau din partea membrilor de familie ai acestora. 

Îmbolnaviri ale muncitorilor români şi în Germania

Reamintim că, în urmă cu câteva zile, peste 200 de români care lucrează la un abator din Birkenfeld, Germania, au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu Covid-19, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe (MAE) într-un comunicat de presă.

Din informaţiile comunicate de către autorităţile germane, din totalul de 700 de angajaţi ai unităţii respective, aprox. 500 sunt lucrători români. Aceştia nu sunt lucrători sezonieri, ci sunt angajaţi ai unor companii subcontractate de către abatorul german.

„Cu privire la informaţia conform căreia o parte din lucrătorii români ar fi confirmaţi pentru infecţia cu COVID-19, autorităţile germane au indicat că 300 de angajaţi ai abatorului sunt confirmaţi ca fiind infectaţi cu virusul COVID-19 şi au fost introduşi în carantină. De asemenea, la acest moment nu există date concrete cu privire la cetăţenia persoanelor infectate, însă majoritatea acestora (peste 200) sunt cetăţeni români”, se mai arata în comunicatul MAE

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite