103 incendii de vegetaţie au avut loc în România într-o singură zi. Echipajele SMURD a ajutat 1.255 de persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii au avut în ultimele 24 de ore 1.581 de misiuni pentru stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerare, deblocare sau salvare de persoane şi animale. Foto: IGSU
Pompierii au avut în ultimele 24 de ore 1.581 de misiuni pentru stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerare, deblocare sau salvare de persoane şi animale. Foto: IGSU

Pompierii din România au intervenit în ultimele 24 de ore la 143 de incendii. Dintre acestea, 103 au fost incendii de vegetaţie. De asemenea, 1.255 persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.

„Dintre cele 143 de incendii la care au intervenit pompierii ieri, 103 au fost arderi necontrolate la mirişti, vegetaţie uscată şi gunoi, fiind afectate aproximativ 509 hectare de teren”, potrivit unui comunicat de presă, transmite Digi24. 

Pompierii au avut în ultimele 24 de ore 1.581 de misiuni pentru stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerare, deblocare sau salvare de persoane şi animale.

La nivel naţional, 1.255 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe situaţii fiind înregistrate în zona Bucureşti-Ilfov (254 cazuri), urmată de judeţele Constanţa (65 cazuri), Timiş (60 cazuri) şi Mureş (54 cazuri). De asemenea, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 7 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.

În cursul zilei de ieri, pompierii buzoieni au intervenit în urma unui accident rutier, produs între trei autoturisme, pe DN 2B, la ieşire din municipiul Buzău. Echipajele de pompieri ajunse la locul intervenţiei au constatat că în evenimentul rutier au fost implicate şapte persoane. După acordarea măsurilor de prim ajutor la faţa locului, cinci victime au fost transportate la spital, potrivit comunicatului.

O altă intervenţie complexă a avut loc în judeţul Bihor, unde pompierii au fost solicitaţi să intervină la un accident rutier, produs pe DN 19E, pe raza localităţii Chişlaz, între două autoturisme. În ciuda eforturilor salvatorilor, o persoană a decedat, din cauza impactului puternic, iar alte cinci victime au fost transportate la spital.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite