Vrăjitoarele din Bucureşti, între magie neagră, magie albă şi palate. Regina magiei albe dezvăluie secretele vrăjitoriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vrăjitoarea Luminiţa este supranumită Regina Magiei Albe FOTO Adevărul
Vrăjitoarea Luminiţa este supranumită Regina Magiei Albe FOTO Adevărul

Vrăjitoria nu mai este de mult un subiect tabuu pentru bucureşteni. Regina Magiei Albe Luminiţa, fiica ei vrăjitoarea Vanessa sunt doar câteva din ”tămăduitoarele” celebre pentru puterile lor vindecătoare. Între scepticism şi credinţă, între palate somptuase şi obiceiuri populare, vrăjitoarele din Capitală sunt extrem de căutate chiar şi în cele mai înalte cercuri.

Reporterii „Adevărul“ au fost chiar la casa uneia dintre cele mai cunoscute vrăjitoare din România, deja celebra „Regină a Magiei Albe, tămăduitoare, ghicitoare şi făcătoare de minuni” vrăjitoarea Luminiţa, cum se recomandă ea pe numele complet. Femeia trăieşte la nici 50 de metri de Penitenciarul Jilava, într-un duplex cu curte, cu alură de casă de ţară îmbogăţită un pic. 

Ne-a primit la masă, la parter, singura cameră din casă, după spusele ei, unde, surpriză, becul era ars. Coincidenţă sau nu, mama cunoscutei vrăjitoarei Vanessa (cunoscută pentru activismul efervescent faţă de neadoptarea Legii Vrăjitoriei din 2010, dar şi pentru scandalul în care a fost implicată cu vedeta Oana Zavoreanu), ne-a ţinut un adevărat curs iniţiatic despre originile magiei albe, magiei negre, despre măcar o parte din instrumentele pe care le deţin vrăjitoarele din Bucureşti, dar şi despre tipologia problemelor pe care oamenii care vin la ea le au.

Vrăjitoria, „ca oricare altă meserie“

Sub lumina caldă, dar stranie a unei lumânări de ceară arzând într-o cănuţă, chiar lângă legătura de busuioc vechi, vrăjitoarea Luminiţa a explicat cum ea ştie că originile vrăjitoriei pornesc cam de pe vremea în care a apărut şi Mântuitorul Isus Hristos şi că această practică nu este anti-creştină, mai ales că şi vrăjitoarele sunt la rândul lor ortodoxe.

Mai mult decât atât, vrăjitoarea Luminiţa susţine că ea este în slujba binelui şi că nu o dată s-a întâmplat ca un duhovnic să trimită un credincios la ea, pentru a-l vindeca.

Vrăjitoria este, ca oricare altă ”meserie”, o ocupaţie pe care puţini reuşesc să o stăpânească şi pe care, potrivit tămăduitoarei Luminiţa, supranumită regina magiei albe, numai cei cu har o vor practica.

”Am început pe la vârsta de 11 ani când m-au surprins ai mei în timp ce descântam un băiat deocheat. Plângea, leşina, se simţea foarte rău. Pe-atunci era încă perioada cu căruţe, familia mea stătea pe lângă sate, bărbaţii erau meşteşugari, reparau tot felul de lucruri, şi femeile, dacă aveau har, ghiceau viitorul, descântau. Toate trecem prin nişte teste, ca să se vadă dacă avem sau nu har. După vreo oră de descântat băiatul şi-a revenit, iar familia mea, care între timp se adunase toată şi se uita la mine, a confirmat că am har puternic”, îşi aduce aminte vrăjitoarea Luminiţa, mama Vanessei.

„Legea vrăjitoriei“

Vrăjitoarea Vanessa este cunoscută în opinia publică pentru scandalul de la sfârşitul anului 2010, atunci când deputatul PDL Alin Popoviciu a iniţiat ”legea vrăjitoriei”. Proiect legislativ care viza impozitarea vrăjitoarelor, legea nu a ajuns niciodată în Monitorul Oficial, iar vrăjitoarele din Bucureşti şi din ţară susţin că intervenţia concertată a lor a fost de fapt motivul.

Luminiţa a povestit cum vrăjitoarele învaţă de mici arta vrăjitoriei de la bunici şi părinţi. ”Cum noi stăteam pe lângă sate, în câmp, învăţam toate tipurile de plante pe care noi vrăjitoarele le folosim. Eu sunt printre puţinele vrăjitoare care ţin «iarba fiarelor» cu care se deschide lacătul”, povesteşte misterios tămăduitoarea Luminiţa.

Una dintre cele mai cunoscute ghicitoare din România recunoaşte însă că există şi limitări pe care vrăjitoarele le au, printre ele fiind bolile grave. Cele mai multe dintre el sunt ”specializate” pe descântece, pe probleme de bani sau de avere, dar cel mai frecvent pe probleme de dragoste. ”Cele mai mari probleme sufleteşti cu care oamenii vin la noi sunt cele din dragoste, despărţiti, amanţi, căsnicii cu probleme, dar şi probleme de intimitate între cei din cuplu. Când un bărbat nu mai poate să se culce cu nevasta lui le dau nişte soluţii preparate de mine şi se repară. Vin foarte multe cupluri de bărbaţi cu bărbaţi sau femei cu femei la mine”, mai povesteşte Regina Magiei Albe.

Practicantele ritulurilor de vrăjitorie susţin că există diferenţe foarte mari între magia albă şi magia neagră, cea din urmă fiind mult mai grea. Magia neagră se face numai noaptea, niciodată de lună plină, numai cu lucruri negre (aţă neagră, piatră neagră, oglindă pusă invers) şi necesită foarte multă energie. Prin magie neagră se pot face şi blesteme de moarte, spune vrăjitoarea Luminiţa.

”Eu nu am făcut niciodată blestem de moarte, deşi au fost oameni care mi-au cerut. Este foarte complicat să faci aşa ceva, îţi consumă energia pe trei ani, dar este ceva cu care eu nu sunt de acord. Dacă la Dumnezeu este sortit, ursit cum spunem noi, atunci eu am puterea să fac ceva. Dacă o femeie vrea un bărbat eu pot sa fac în aşa fel încât el să vină la ea, dar dacă nu sunt ursiţi nu vor rămâne împreună. Eu pot să despart oameni, pot să-i împac, pot să le rezolv problemele de cuplu, de avere, de carieră, le pot reda norocul dacă l-au pierdut. Dar ceea ce nu este ursit omului mai devreme sau mai târziu se schimbă la loc”, a mai spus ghicitoarea Luminiţa.

Numărul clienţilor diferă de la o perioadă la alta şi depinde foarte mult de probleme cu care vin oamenii. Pot fi 3-4 clienţi pe săptămână, poate fi şi doar unul. Sunt probleme pe care vrăjitoarele le rezolvă în 24 de ore sau în mai multe zile. Iar în ceea ce priveşte retribuţia, vrăjitoarea Luminiţa spune că nu există taxe la ghicit şi că fiecare om lasă ceva dacă vrea.

 Ce pot să facă vrăjitoarele

  • Ghicesc viitorul (până în trei ani) în palmă, în cărţi, în oglindă, în ghioc, în glob de cristal
  • Descântă oameni deochiaţi
  • Dezleagă probleme în dragoste, în avere, sexuale, dar şi vrăji făcute de alte vrăjitoare
  • Scapă oamenii de argintul viu şi de alte afecţiuni, fără bolile grave
  • Fac vrăji negre asupra oamenilor

Câteva ”instrumente” folosite de vrăjitoare

  • ghiocul – instrument de ghicit, ca o scoică
  • bolul – instrument de ghicit
  • cărţi de tarot – instrument de ghicit
  • zodiacul – instrument de ghicit
  • busuiocul – nelipsit la cele mai multe vrăji albe
  • aţă neagră, oglinda pe dos cu smoală neagră – pentru magia neagră
  • aghiazmă – apă sfinţită
  • furnici amorţite – descântec pentru bani, furnicile simbolizează banii

Descântece din luna martie

În martie sunt cele mai multe descântece, susţine regina magiei albe. ”Acum sunt cele mai mari descântece, cu aţă roşie, cu aţă albă. Se fac mărţişoare descântate cu un ban de metal, cu puţină miere, cu busuioc”, explică ea.

Nu oriunde se poate descânta. ”Am şi locuri la 200 de kilometri, am şi o mică peşteră unde mă duc, nu oriunde se poate descânta. Trebuie să fie întuneric, singura lumină să fie cea a lunii, a stelelor”, explică Luminiţa.

Ce înseamnă deochiul

Ghicitoarea Luminiţa susţine că deochiul nu este de fapt un lucru care să pornească din intenţie negativă, ci că, paradoxal, se face de obicei din prea multă dragoste. ”Când iubeşti foarte mul o persoană şi te uiţi la el, îl deochi. Copiii reacţionează de obicei plângând, adulţii cu dureri puternice de cap. Au existat persoane deocheate care au şi murit”, avertizează temător vrăjitoarea.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite