"Vrăjitoarea Meg" s-a luptat cu cancerul copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cridland, organizatoarea evenimentului."Am vrut să atragem atenţia publicului asupra datei de 15 februarie, Ziua Internaţională a Copilului Bolnav de Cancer şi, totodată, să oferim câteva

Cridland, organizatoarea evenimentului.
"Am vrut să atragem atenţia publicului asupra datei de 15 februarie, Ziua Internaţională a Copilului Bolnav de Cancer şi, totodată, să oferim câteva clipe de amuzament micuţilor pacienţi". Spectacolul "Peripeţiile Vrăjitoarei Meg", de sâmbătă, a fost dăruit copiilor de către actorii Teatrului Ion Creangă. Prea puţini dintre cei bolnavi au putut veni. Unii sunt în tratament, alţii se simt prea rău ca să iasă din casă. Câţiva, mai curajoşi, au ţinut să participe la spectacol, chiar dacă sunt în plină chimioterapie. Ei au purtat mască de protecţie, pentru că tratamentul cu citostatice le atacă şi sistemul imunitar.
Sala a fost plină, pentru că Fundaţia P.A.V.E.L. a invitat şi alţi copii necăjiţi, de la orfelinate sau şcoli pentru cei cu handicap. Asociaţia Bolnavilor cu Cancer a reuşit să găsească un autocar pentru cei 25 de copii din Braşov aflaţi la chimioterapie. "Mă bucur că s-au putut distra, fie şi pentru o clipă, cei mici", ne spune dl. Cezar Irimia, preşedinte ABC. "Deşi boala i-a maturizat foarte mult, rămân totuşi copii, care cred în basme, în miracole. Altfel, nici nu ar putea rezista la toate încercările prin care trec. Îmi pare rău că nu sunt alături de noi aşa-zisele vedete sau autorităţile, nelipsite de la tot felul de mondenităţi. Cancerul este din ce în ce mai des întâlnit în societatea modernă, iar ignorarea lui nu înseamnă că problema se rezolvă. Dimpotrivă, trebuie să facem cunoscute aceste drame, pentru a ne asigura că alţii vor fi descoperiţi în timp util şi vor primi tratament adecvat". Înainte să înceapă spectacolul, unul dintre copiii pe care i-au adus părinţii se joacă la mobil: "Uite, mami, am câştigat. Acum am trei vieţi". Mama îşi şterge, discret, o lacrimă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite