Vechea gară a trenuleţului din Orăşelul Copiilor, pusă la pământ cu buldozerul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vechea gară pentru trenuleţul din Parcul Orăşelul Copiilor, din sectorul 4 al Capitalei, a fost demolată FOTO Florin Şuler
Vechea gară pentru trenuleţul din Parcul Orăşelul Copiilor, din sectorul 4 al Capitalei, a fost demolată FOTO Florin Şuler

Primăria Sectroului 4 al Capitalei a demolat astăzi fosta gară a trenuleţului din Orăşelul Copiilor, de lângă staţia de metrou Constantin Brâncoveanu, deoarece clădirea era amplasată ilegal pe spaţiul public, fără a deţine autorizaţie de construire. Demolarea s-a făcut pe banii administraţiei locale, urmând să-şi recupereze banii de la proprietarul construcţiei.

Potrivit autorităţilor locale din sectorul 4, respectiva construcţie a fost modificată şi extinsă fără autorizaţie de construire, în perioada în care Orăşelul Copiilor se afla în administrarea Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement din subordinea Consiliului Local al Municipiului Bucureşti. După ce acesta a fost preluat în administrare de Autoritatea Locală Sector 4, proprietarul a dat în judecată Primăria Sectorului 4 şi pe Primarul Sectorului 4, pierzând însă toate procesele. Astfel încât, autorităţile locale au decis demolarea acesteia.

„Pentru lipsa autorizaţiei de construire, lipsa titlului în baza căruia ocupă respectivul teren aflat în proprietatea publică a Municipiului Bucureşti, în baza adresei nr. M05.03.1176/22.11.2011, prin care S.C. METROREX S.A. sesiza că în urma controlului de specialitate efectuat în această cauză, s-a constatat lipsa emiterii unui aviz care să permită edificarea respectivei construcţii, cât şi al prevederilor cap. 8.2 din Normativul P100 – 3/2008, Anexa la Ordinul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Locuinţei nr. 704/2009, care încadrează în clasa de risc seismic II, impunând necesitatea demolării integrale, Primarul Cristian Popescu – Piedone a emis dispoziţia nr. 15/09.01.2015, prin care a aprobat dezafectarea integrală a imobilului, cât şi a lucrărilor executate ca extinderi“, se arată într-un comunicat al Primăriei Sectorului 4.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite