Unde înveţi să mergi la galop

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Băneasa, Cobeanca, Ciofliceni şi Mogoşoaia există mai multe cluburi şi şcoli unde bucureştenii pot lua cursuri de echitaţie. Pentru pasionaţii care iubesc cabalinele, centrele de echitaţie din jurul Bucureştiului reprezintă o variantă de petrecere a timpului liber, fiind destinate atât adulţilor, cât şi copiilor.

Clubul de Echitaţie Bucureşti este situat în zona Băneasa, pe strada Jandarmeriei nr. 2. Aici puteţi găsi atât cai, cât şi ponei. Pe lângă lecţiile de călărie în interiorul clubului, cei care vor să-şi petreacă timpul liber călare pot merge pe potecile care străbat pădurea Băneasa.

„O şedinţă de 45 de minute costă 80 de lei, iar un abonament este disponibil la preţul de 800 de lei, adică 10 şedinţe, plus două şedinţe ca bonus. Pentru copii, oferim o şedinţă bonus în pădure şi două şedinţe bonus în teren“, a spus Nelu Szekely, instructor la Clubul de Echitaţie Bucureşti. Câteva dintre „vedetele“ Clubului de Echitaţie Bucureşti sunt caii Gabriela, Taifun şi Talisman.

Abonamentele de zece şedinţe
Puteţi urma lecţii de călărie şi la Clubul de echitaţie Hipocan Corbeanca. Florin Potmol, instructor la acest club, spune că cei care vor să înveţe să călărească trebuie să facă mai întâi  o programare la telefon. „Lecţiile pot avea o durată de 30 de minute şi costă 50 de lei, sau pot avea o durată de 45 de minute, la un preţ de 70 de lei“, a explicat Florian Potmol.

Abonamentele sunt de două tipuri: zece lecţii a câte 30 de minute costă 450 de lei, iar zece lecţii cu o durată de 45 de minute, costă 650 de lei. Clubul Sportiv Hipocan se află în localitatea Corbeanca, Drumul Judeţean 101, nr. 68.

Un alt club care oferă lecţii de echitaţie este Arkadia Horse din satul Ciofliceni, comuna Snagov, judeţul Ilfov. „O şedinţă de 30 de minute cu instructor costă 50 de lei. Există şi varianta abonamentelor, care conţin zece şedinţe, dintre care una este gratuită, la preţul de 450 de lei“, a spus Emilia Dumitrescu, proprietarul Arkadia Horse.

De asemenea, aici puteţi lua lecţii de sărituri peste obstacole, alături de un instructor. O astfel de şedinţă are o durată de 45 de minute şi costă 100 de lei. O oră de plimbare prin pădure, alături de instructor, costă 150 de lei.

Ponei doar pentru copii
„Lucrăm cu cai de talie medie, pentru că am constatat că sunt cei mai buni“, a adăugat Emilia Dumitrescu. Caii-vedetă de la Arkadia Horse sunt Anca, Rigoletto, Holly şi Gerosito.

La Academia Ecvestră Mogoşoaia (de la ei avem fotografiile), o şedinţă de echitaţie costă 100 de lei. Beneficiarul stă pe cal 40 de minute, iar 20 de minute reprezintă timpul necesar pregătirii alături de instructor. Nu se fac abonamente, dar se pot face rezervări din timp.

„Avem şi ponei. O şedinţă alături de ponei costă 50 de lei. Copilul stă pe cal 20 de minute, iar 10 minute este pregătirea alături de un instructor“, a spus Ion Dulugeac, proprietarul Hergheliei Dulgeac de la Mogoşoaia. Academia Ecvestre Mogoşoaia este pe strada Zamfirei din localitatea ilfoveană.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite