Un francez a construit o cupolă de Dom în curtea Muzeului „George Enescu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Francezul Laurent Pernel a lucrat toată luna octombrie pe un container şi l-a transformat în obiect de artă. În această seară, la ora 19.00, în curtea Muzeului Naţional “George Enescu” – Palatul Cantacuzino din Capitală, bucureştenii vor vedea rezultatul muncii sale.

INEDIT Container naval, şevalet pentru artişti

Artistul a construit, în cadrul proiectului City Switch”, o cupolă de Dom pe un container naval, fiind inspirat de expunerea României din cadrul Expoziţiei Universale de la Paris din 1900. El a îmbrăcat cupola din polistiren în materialul sacoşelor, rafie. „Acest tip de sacoşă este folosit de musulmani pentru valizele de vacanţă, dar şi de romii români care își transportau în această vară lucrurile la expulzare. Este simbolic pentru aceste categorii de populaţie şi am vrut să alături bogăţia şi sărăcia”, a declarat Laurent Pernel pentru „Adevărul de Seară”.

Fotografii: Lucian Muntean

image

„Dorinţa mea a fost să găsesc o legătură între Franţa şi România. M-am inspirat din imaginile cu mănăstirile româneşti, dar sunt departe de frumuseţea lor”, a spus Laurent Pernel.



Încântat de Bucureşti, Laurent a promis să revină pentru a vizita mai multe locuri din România. „Timpul nu mi-a permis să vizitez. Am lucrat continuu şi în condiţii dure, a fost foarte frig”, a spus francezul.

Traficul din Bucureşti i s-a părut o mică junglă, dar arhitectura l-a impresionat. „Prin arhitectură se scrie istoria Bucureştiului. Micile străzi în contrast cu marile bulevarde socialiste, totul e fascinant. Dar voi veni din nou şi aşa cum se spune "Parisul nu e Franţa, nici Bucureştiul nu e România" şi vreau să văd şi alte locuri de la voi”, a mărturisit artistul.

image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite