Ultima dorinţă a lui Paţurcă: cenuşa să-i fie împrăştiată în Piaţa Universităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prietenii lui Cristian Paţurcă spun că, la un moment dat, artistul ar fi spus că ultima sa dorinţă este ca dupa ce va muri să fie incinerat, iar cenuşa lui să fie presărată în scuarul de la Piaţa Universităţii.

Cristian Paţurcă a fost găsit, ieri, fără suflare în garsoniera sa. El suferea de mai mult timp de tuberculoză. A devenit celebru prin "Cantecele golanilor", intonate de mii de oameni în Piaţa Universităţii, în 1990.

Cristian Paţurcă suferea de multe boli: ciroză, varice esofagiene şi TBC. De funeralii  se vor ocupa membrii Asociaţiei „21Decembrie“. Folkistul a lăsat cu limbă de moarte să fie incinerat, iar cenuşa să-i fie împrăştiată peste Piaţa Universităţii. „Cristi Paţurcă mi-a spus de mai multe ori că el nu vrea să fie înmormântat, ci ars. «Să mă ardeţi, că, dacă mă înhumaţi, vă bântui!», aşa mi-a zis”, mărturiseşte Dr. Barbi.
Cristi Paţurcă nu mai avea familie. Era divorţat de 10 ani, iar fiul său, minor (înfiiat), se află în grija mamei. Cei care se vor ocupa de funeraliile folkistului vor fi membrii Asociaţiei „21 Decembrie”.

Citeşte şi:

EXCLUSIV Cristian Paţurcă: „Sunt primul pe lista de aşteptare”

EXCLUSIV Cristi Paţurcă: ultimul interviu acordat ziarului „Adevărul de Seară”

Cel care l-a găsit a fost proprietarul locuinţei în care statea cu chirie.
Cristian Paturca suferea de mai mult timp de tuberculoza, anul trecut fiind internat pentru tratament în Spitalul "Victor Babeş" din Capitală.

În decembrie 2007, Cristian Paturcă a fost internat, in stare gravă, în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Bucureşti.

În 27 aprilie 2010, Cristian Paţurcă a primit Crucea Naţională "Serviciul Credincios - clasa a III-a", distincţie acordată de presedintele Traian Basescu.

În decembrie 2010 a fost lansat ultimul CD al lui Cristian Paţurcă, pe care a înregistrat colinde în memoria eroilor Revoluţiei din decembrie 1989.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite