Splaiul Independenţei, închis până luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre cele mai mari artere rutiere din Capitală va fi închisă până luni din cauza unei ţevi care s-a spart şi a inundat carosabilul. O conductă de mare capacitate s-a spart ieri în apropiere de Casa Radio, şoseaua s-a surpat, iar apa a inundat şoseaua pe o suprafaţă de jumătate de kilometru.

Traficul a fost blocat ieri pentru câteva ore pe Splaiul Independenţei, între podurile Ştirbei şi Cotroceni, pentru că o ţeavă cu diametrul de peste jumătate de metru, care alimenta cu apă imobilele din zonă, s-a spart.

Din cauza presiunii cu care a erupt apa, carosabilul s-a surpat pe o porţiune de câţiva metri, iar şoseaua a fost inundată pe o suprafaţă de jumătate de kilometru. Avaria, care s-a produs în jurul orei 12.00, va îngreuna circulaţia în zonă până luni, când, spun reprezentanţii Apa Nova, se va putea relua traficul pe toate benzile.

“În această seară se va putea circula doar pe o bandă, dar lucrările de reparaţie vor continua astfel încât luni să se poată circula şi pe celelalte benzi. Se lucrează la îndepărtarea nămolului, iar şoseaua va fi decopertată pe o porţiune pentru a se vedea care a fost cauza avariei”, ne-a spus directorul adjunct al Apa Nova, Chiru Epsică.
Directorul a dat asigurări că niciun locuitor din această zonă a Capitalei nu va rămâne fără apă din cauza avariei. “Alimentarea cu apă a fost mutată pe alte conducte. Nimeni nu va avea de suferit”.


Terenul nisipos nu atenuează trepidaţiile din trafic

Deocamdată nu se cunosc cauzele exacte ale avariei, mai ales că, spun specialiştii de la Apa Nova, nu este vorba despre o magistrală veche."Ţeava este relativ nouă, nu ştim exact cauzele. Este posibil să se întâmple avarii de acest tip din cauza trepidaţiilor din trafic care sunt resimţite puternic deoarece şoseaua este construită pe un teren nisipos. De aceea s-a şi surpat carosabilul, stratul de pământ de sub asfalt nu este foarte stabil, iar apa poate antrena nisipul", ne-a mai spus Chiru Epsică.

Echipele de muncitori au lucrat ieri mai bine de zece ore, iar astăzi vor continua lucările astfel încât traficul să fie reluat în condiţii optime în prima zi a săptămânii viitoare, care este şi cea mai aglomerată zi din săptămână. “Dacă nu terminăm, luni va fi măcel aici, blocaje în trafic. Nici nu prea ai alternativă dacă vrei să circuli în zona asta. Tot aici s-a mai spart o ţeavă în urmă cu  doi ani, atunci cred că am înlocuit-o cu asta care s-a spart acum. Cred că terenul este de vină”, ne-a spus unul dintre muncitori.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite