Scutiri şi reduceri la plata impozitului pe terenuri şi clădiri, pentru persoanele cu venituri reduse din sectorul 4

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Local al Sectorului 4 a adoptat la ultima şedinţă, la iniţiativa primarului Cristian Popescu-Piedone, o hotărâre prin care se acordă unele reduceri şi scutiri la plata impozitului pe clădiri şi terenuri pentru persoanele asistate social.

Astfel, de o scutire de 100% la plata impozitului vor avea parte beneficiarii de  ajutor social, această scutire fiind acordată pentru clădirile de la adresa de domiciliu şi pentru terenul aferent acestora. Totodată, de reducere cu 50% la plata impozitului pentru bunurile comune ale soţilor, stabilite potrivit legii, vor beneficia persoanele cu venituri mai mici decât salariul minim brut pe ţară.

Pentru a obţine aceste înlesniri, la Direcţia Generală de Impozite şi Taxe Locale Sector 4 trebuie depuse următoarele acte:
-    pentru persoanele fizice beneficiare de ajutor social: cerere, actul de identitate – fotocopie şi originalul pentru conformitate, adeverinţă eliberată de autorităţile competente din care să rezulte că este beneficiarul acestui ajutor, declaraţie pe propria răspundere în care să precizeze că, pe lângă ajutorul social, solicitantul nu mai are alte surse de venituri
-    pentru persoanele care au venituri lunare pe membru de familie mai mici decât salariul minim brut pe ţară: cerere, actul de identitate – fotocopie şi originalul pentru conformitate, adeverinţă de salariu/talon de pensie soţ/soţie emisă în luna în care se solicită reducerea, declaraţia pe propria răspundere privind numărul membrilor familiei şi venitul acestora, prin familie înţelegându-se soţul, soţia, copiii minori, precum şi copiii necăsătoriţi care au domiciliul comun cu părinţii şi care urmează cursuri de zi, dar fără să depăşească vârsta de 25 de ani în cazul celor care urmează studii superioare, alte acte care să ateste situaţia declarată – certificat de naştere, adeverinţa instituţiei de învăţământ. 

Scutirea sau reducerea de impozit se aplică pentru anul fiscal 2012 şi se acordă numai pentru adresa de domiciliu.

Pentru a obţine informaţii suplimentare, persoanele interesate pot apela 021.460.61.69, 021.460.61.68, 021.460.60.65 şi 021.460.60.64 – pentru sediul din str. Niţu Vasile, 021.332.65.94, 021.332.64.89, pentru sediul din şos. Olteniţei şi 021.336.55.02 pentru sediul din Calea Şerban Vodă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite