Robert Negoiţă: „Am atacat în instanţă anumite decizii care s-au luat greşit în cazul Centrului Istoric“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3. FOTO Adevărul
Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3. FOTO Adevărul

Primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, a declarat marţi că a atacat în instanţă „anumite decizii care s-au luat greşit“ în cazul Centrului Istoric şi a spus că nu va renunţa să se lupte pentru ca bugetul local al sectorului 3 să primească, potrivit legii, taxele şi impozitele colectate din activitatea derulată în acele spaţii comerciale din centrul Capitalei, informează Agerpres.

Edilul a spus că zona Centrului Istoric aparţine sectorului 3 şi trebuie să servească cu adevărat interesele locuitorilor din Bucureşti, mai ales ale locuitorilor din acest sector.

„Este un domeniu de mare interes pentru mine, ca primar. Vrem să facem ca lucrurile să funcţioneze cât mai bine şi avem nevoie de un parteneriat cu Primarul general şi să reuşim să facem ca centrul vechi să fie o plăcere pentru bucureşteni şi turişti. Fac toate demersurile legale pentru interesele cetăţenilor din sectorul 3, inclusiv în instanţă. Primăria de sector a făcut enorm de multe investiţii în patrimoniul PMB. Tot ce construim noi ca primărie de sector intră în patrimoniul PMB, cu toate astea taxele locale sunt la primăria de sector, dar care sunt foarte mici. Toate bugetele sectoarelor adunate reprezintă 60-70% din bugetul PMB, care este foarte mare şi generos“, a afirmat Negoiţă.

El a explicat că bugetul local are mari cheltuieli cu tot ce înseamnă cazuri sociale. „Centrul vechi trebuie să servească cu adevărat interesele locuitorilor din Bucureşti şi mă refer în primul rând la sectorul 3, pentru că eu pe aceştia îi reprezint şi le apăr interesele. Credeţi-mă, ştiu să o fac şi ştiu să mă bat. Deja avem demersuri făcute şi din punct de vedere administrativ, juridic, politic. Atacăm în instanţă anumite decizii care s-au luat greşit“, a completat primarul.

Primarul general Sorin Oprescu a emis la începutul lunii martie o dispoziţie privind regulamentul de funcţionare a teraselor din Centrul Istoric, Regulamentul privind organizarea şi funcţionarea teraselor sezoniere din acest perimetru fiind respins pe 25 februarie de Consiliul General al Municipiului Bucureşti cu 23 de voturi "împotrivă" şi 16 „pentru“.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite