Primarul Sectorului 1 solicită Avocatului Poporului un punct de vedere privind şantiere ilegale care distrug clădiri de patrimoniu sau zone verzi

Primarul Sectorului 1 solicită Avocatului Poporului un punct de vedere privind şantiere ilegale care distrug clădiri de patrimoniu sau zone verzi

Clotilde Armand: Şantierele ilegale din Sectorul 1 se desfăşoară, de multe ori, în baza unor avize sau autorizaţii cel puţin discutabile emise de fostele administraţii Foto ilustrativă: Arhivă

Primarul Sectorului 1 din Bucureşti, Clotilde Armand, solicită Avocatului Poporului să-şi exprime un punct de vedere pe tema şantierelor ilegale din Sectorul 1 apărute în ultimii ani, care distrug clădiri de patrimoniu valoroase sau zone verzi ale Capitalei.

”În ultimii ani, în Sectorul 1, au apărut o serie de şantiere care ridică serioase semne de întrebare în privinţa respectării legislaţiei în vigoare. Este nevoie de un efort comun - autorităţi centrale, autorităţi locale, activişti civici şi simpli cetăţeni - prin care să apărăm atât istoria acestui oraş, cât şi dreptul fundamental al cetăţenilor de a respira un aer curat. Trebuie să oprim mutilarea sau distrugerea unor veritabile bijuterii arhitectonice şi să stopăm defrişarea parcurilor sau a spaţiilor verzi de care avem atâta nevoie”, a declarat Clotilde Armand, citată într-un comunicat de presă transmis, vineri, de Primăria Sectorului 1. 

Conform sursei citate, având în vedere că Avocatul Poporului este apărător al drepturilor cetăţenilor, primarul Sectorului 1 invită această instituţie să se implice alături de administraţia locală în stoparea distrugerii clădirilor de patrimoniu şi a spaţiilor verzi. 

"Şantierele ilegale din Sectorul 1 se desfăşoară, de multe ori, în baza unor avize sau autorizaţii cel puţin discutabile emise de fostele administraţii ale Bucureştiului sau ale Sectorului 1, cum este cel din strada Modrogan nr. 1A. Locuitorii Capitalei au dreptul să beneficieze şi să se bucure de clădirile valoroase construite de înaintaşii lor care dau un farmec aparte acestui oraş. De asemenea, au dreptul să trăiască într-un oraş cu cât mai multe spaţii verzi care să le asigure o cât mai bună calitate a vieţii. De aceea, vă rugăm ca împreună să le apărăm aceste drepturi şi să stopăm distrugerea clădirilor istorice şi a patrimoniului verde din Bucureşti”, a susţinut primarul Sectorului 1.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările