Primăria Sectorului 3 cheltuieste de 30 de ori mai mult faţă de Primăria Vienei, pentru fiecare metru pătrat de spaţiu verde

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit unui calcul făcut de jurnaliştii de la Antena 3, primaria sectorului 3, condusă de PDL-istul Liviu Negoiţă, investeşte de 30 de ori mai mult în spaţiile verzi decât Primăria Vienei. Astfel, în 2011, primăria de sector a alocat pentru copaci, flori şi băncuţe aproape 42 de milioane de euro, în timp ce Primăria Vienei s-a încadrat într-un buget de 50 de milioane de euro.


Calcului celor de la Antena 3 a fost făcut pe investiţia celor două primării în fiecare metru pătrat de spaţiu verde.concluzia acestui calcul este că sectorul 3 cheltuieşte de 30 de ori mai mult decât Viena, La noi, investiţia în 2011 a fost de aproximativ 6,5 euro pe metrul pătrat, iar în Viena de 0,20 de euro pe metrul pătrat.

În acelaşi timp, anul trecut au fost cumpăraţi copaci, flori sau ghivece la preţuri umflate.

Primăria sectorului 3 va continua şi anul acesta investiţiile în spaţiile verzi. Aproximativ 20% din bugetul administraţiei din acest an ar urma să fie cheltuit pentru cunoscuta preocupare a primarului PDL-ist Liviu Negoiţă pentru grădini publice, parcuri, zone verzi, baze sportive şi de agrement.

În 2012, pentru întreţinerea şi amenajarea spaţiilor verzi, aproximativ 36 milioane de euro vor fi băgaţi în pământ. De asemenea, consilierii locali au alocat aproape 30% din suma bugetului total pentru capitolul Învăţământ. Din bugetul de758.560.000 lei, Primăria sectorului 3 nu a găsit nici un ban disponibil pentru consolidarea şi restaurarea monumentelor istorice.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite