Primăria Sectorului 1 a montat un dispozitiv pentru detectarea temperaturii corporale a angajaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Termoscanere instalate la Primăria Sector 1 Bucureşti Sursa PS1
Termoscanere instalate la Primăria Sector 1 Bucureşti Sursa PS1

Primăria Sectorului 1 a instaat un sistem de detectare a temperaturii corporale. Vor fi testaţi astfel toţi angajaţii instituţiei, la începerea programului.

Primăria Sectorului 1 a decis să ia o măsură chiar printre propriii angajaţi pentru limitarea răspândirii noului Coronavirus în comunitatea locală.

Începând de miercuri, 29 aprilie 2020, la sediul administraţiei locale din Bd. Banu Manta nr. 9 a fost instalat un sistem ultraperformant de detectare a temperaturii corporale. Astfel, în fiecare dimineaţă, la intrarea în instituţie, tuturor angajaţilor primăriei li se măsoară, în timp real, temperatura corporală.

Acest sistem de ultimă generaţie este foarte eficient, are o precizie de ± 0,3˚C şi nu presupune atingerea persoanei a cărei temperatură este măsurată. De asemenea, detectează prezenţa sau absenţa măştii faciale. 

„Pentru mine este esenţială protejarea de o posibilă infectare cu noul Coronavirus a angajaţilor şi a familiilor acestora, precum şi a locuitorilor Sectorului 1 care vor intra în instituţia noastră în momentul în care se va redeschide programul de lucru cu publicul. 

Iată de ce am decis să introducem acest sistem de testare a temperaturii corporale care ne spune în timp real dacă angajatul are sau nu o problemă de sănătate care se manifestă prin creşterea temperaturii. 

Mă gândesc ca, din toamnă, aceste termoscanere să le instalăm în toate grădiniţele, şcolile şi liceele din Sectorul 1, pentru că nimic nu este mai important decât protejarea sănătăţii copiilor noştri”, a declarat primarul Dan Tudorache (foto jos). 

Termometre termoscanere instalate la Primăria Sector 1 Bucureşti - primar Dan Tudorache Sursa PS1

Termoscanerele sunt pretabile pentru fluxuri mari de oameni, folosind algoritmi de inteligenţă artificială, pentru a măsura temperatura de la o distanţă de 3 m. Acest sistem este folosit cu succes în spitalele din prima linie a luptei cu Coronavirusul şi în aeroporturi.

Rezultatul măsurătorii este vizibil instant pentru persoana testată care poate vedea astfel dacă temperatura sa corporală se încadrează în limite normale sau nu. În situaţia în care un angajat este identificat cu temperatura crescută peste limitele normale este trimis la domiciliu şi sfătuit să ia legătura cu medicul de familie pentru sfaturi de specialitate.

Temperatura corporală la care dispozitivul alertează emiţând semnale sonore este de 37,3˚C, însă această limită poate fi schimbată de către beneficiar în funcţie şi de temperatura mediului ambiant. 

Pe aceeaşi temă: 

Alexandru Rafila propune ca instituţiile să îşi procure termometre de măsurat temperatura la distanţă

Măsuri speciale pe Aeroportul „Mihail Kogălniceanu”. Pasagerii sunt verificaţi cu termometre non-contact

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite